Διεθνή ναυτιλιακά κέντρα προσελκύουν ελληνικές εταιρείες

Διεθνή ναυτιλιακά κέντρα προσελκύουν ελληνικές εταιρείες

Το Ντουμπάι, το City του Λονδίνου, η Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ έχουν εντείνει τα τελευταία δύο χρόνια την προσπάθειά τους να προσελκύσουν ελληνικές εταιρείες

Διεθνή ναυτιλιακά κέντρα προσελκύουν ελληνικές εταιρείες
Σε «Κέρας της Αμάλθειας» έχει εξελιχθεί, παγκοσμίως, η ελληνική ναυτιλία με αποτέλεσμα όλα τα μεγάλα διεθνή ναυτιλιακά κέντρα, παγκοσμίως να προσφέρουν γη και ύδωρ σε ελληνικών συμφερόντων εταιρείες προκειμένου να μεταφέρουν την έδρα τους εκεί. Ένα από τα βασικά κίνητρα που προσφέρουν είναι το φορολογικό πλαίσιο. Όποιος ελέγχει τη ναυτιλία ελέγχει το παγκόσμιο εμπόριο αφού το 90% των προϊόντων μεταφέρονται δια θαλάσσης. Το στατιστικό αυτό και μόνο φθάνει για να κατανοήσει κανείς το μέγεθος της δύναμης που έχει και τον ρόλο που διαδραματίζει η ελληνική ναυτιλία.
 
Το Ντουμπάι, το City του Λονδίνου, η Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ έχουν εντείνει τα τελευταία δύο χρόνια την προσπάθειά τους να προσελκύσουν ελληνικές εταιρείες, είτε επισήμως είτε ανεπισήμως σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με Έλληνες πλοιοκτήτες. Πρόσφατα η Κίνα θέσπισε νέο φορολογικό σύστημα για τη ναυτιλία που είναι ελκυστικό. Στόχος της κινεζικής κυβέρνησης είναι η μετεγκατάσταση ολοένα και περισσότερων ναυτιλιακών εταιρειών προς την Ανατολή μέσω του  εκσυγχρονισμού και της  ανάπτυξη της ναυτιλίας της.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης