Παράλληλες ρυθμίσεις για τράπεζες και Δημόσιο στα «κόκκινα» δάνεια

Παράλληλες ρυθμίσεις για τράπεζες και Δημόσιο στα «κόκκινα» δάνεια

Πότε θα δίνονται μπόνους στις επιχειρήσεις - Πότε θα έχουν δικαίωμα βέτο τα ταμεία

Παράλληλες ρυθμίσεις για τράπεζες και Δημόσιο στα «κόκκινα» δάνεια
Παράλληλες ρυθμίσεις για τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων προς Δημόσιο και Ταμεία με αυτές προς τις τράπεζες, περιέχει η ολοκλήρωση του πλαισίου για τα «κόκκινα» δάνεια, που βρίσκεται στα χέρια της τρόικας.

Κατά τον τρόπο αυτό η κάθε επιχείρηση θα μπορεί να ρυθμίζει μέχρι 72 δόσεις τις υποχρεώσεις που έχει προς την Εφορία και τις αντίστοιχες υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ακόμα και σε μία ενιαία ρύθμιση με μείωση - ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που θα χρησιμοποιεί - των προσαυξήσεων και των προστίμων κατά 20-30%. Εάν οι όφειλες είναι από 15.000 και κάτω, οι δόσεις θα φθάνουν τις 100.

Παράλληλα, η επιχείρηση θα έχει δυνατότητα να σπεύδει στις τράπεζες για να ρυθμίσει τις υποχρεώσεις προς αυτές με «κούρεμα», το οποίο θα αντιστοιχεί στο βαθμό που τα δάνεια θα ξεπερνούν περιουσιακά στοιχεία και καθαρές θέσεις της εκάστοτε επιχείρησης. Δηλαδή εάν οι συσσωρευμένες υποχρεώσεις προς τις τράπεζες ξεπερνούν τα αντιπροσωπευτικά assets της εταιρείας, τότε θα δίνεται η δυνατότητα και η προϋπόθεση να «κουρεύεται» η υπερβάλλουσα υποχρέωση στο βαθμό που θα συμφωνεί και η διοίκηση της τράπεζας.

Κλείσιμο
Ένα ποσοστό αντιπροσωπευτικό, που αφορά στο ύψος του «κουρέματος», θα αντιστοιχεί στο 75% που θα πρέπει να καλύπτουν τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης, σε σχέση με τις συνολικές υποχρεώσεις. Εφόσον οι συνολικές υποχρεώσεις ξεπερνούν το 75% της αξίας των assets μίας εταιρείας, θα μπαίνουν στην διακριτική ευχέρεια της διαγραφής.

Οι επιχειρήσεις οι οποίες θα ζητούν ρυθμίσεις από το Δημόσιο, με ρυθμισμένες τις υποχρεώσεις προς τις τράπεζες, θα απολαμβάνουν ξεχωριστό μπόνους, αφού θα προκύπτει ότι η διασφαλισμένη αποπληρωμή προς τις τράπεζες, συνάδει με την επιβίωση της επιχείρησης, η οποία και μπορεί να πληρώσει το Δημόσιο.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης