Δείτε τη μετοχή που μόλις κόστισε 1 δισ. δολάρια στον Warren Buffett

Δείτε τη μετοχή που μόλις κόστισε 1 δισ. δολάρια στον Warren Buffett

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η IBM είναι η τρίτη μεγαλύτερη επένδυση στο χαρτοφυλάκιο του Buffett, μετά τη Wells Fargo και την Coca-Cola

Δείτε τη μετοχή που μόλις κόστισε 1 δισ. δολάρια στον Warren Buffett
Στον Warren Buffett δεν αρέσει να χάνει χρήματα. Επομένως, κανείς μπορεί να υποθέσει με ασφάλεια ότι η εβδομάδα του δεν ξεκίνησε καθόλου καλά. Με το άνοιγμα των αγορών της Wall Street, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής βρέθηκε να χάνει 1 δισ. δολάρια.

Η πτώση της μετοχής της IBM, έπειτα από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που απογοήτευσαν, κόστισε ακριβά στον “σοφό της Όμαχα”. Η μετοχή άνοιξε με πτώση τουλάχιστον 15 δολαρίων και ο Buffett έχει στην κατοχή του 70,2 εκατ. μετοχές της εταιρείας.

Τον Απρίλιο, λίγο πριν η IBM ανακοινώσει και πάλι αδύναμα αποτελέσματα, ο Buffett έλεγε ότι του αρέσει ακόμα αυτή η εταιρεία, αποκαλύπτοντας ότι είχε αυξήσει τις θέσεις του από τις αρχές του έτους και δεν είχε πουλήσει ούτε μία μετοχή.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η IBM είναι η τρίτη μεγαλύτερη επένδυση στο χαρτοφυλάκιο του Buffett, μετά τη Wells Fargo και την Coca-Cola.

Η IBM ανακοίνωσε σήμερα ότι εγκαταλείπει το 5ετές πρόγραμμά της για την αύξηση των κερδών της. Σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις της εταιρείας, τα λειτουργικά της κέρδη αναμένεται να μειωθούν κατά 2-4% φέτος, από τα επίπεδα των 16,64 δολαρίων ανά μετοχή που ήταν το 2013. Προηγουμένως, η IBM περίμενε κέρδη τουλάχιστον 18 δολαρίων ανά μετοχή για το 2014.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης