JPMorgan: Γιατί οι πιστωτές θα μπορούσαν να βοηθήσουν πολύ περισσότερο την Ελλάδα

JPMorgan: Γιατί οι πιστωτές θα μπορούσαν να βοηθήσουν πολύ περισσότερο την Ελλάδα

Η νέα συμφωνία για το χρέος είναι σημαντικό να συμπεριλάβει και τον παράγοντα της δημοσιονομικής προσαρμογής

JPMorgan: Γιατί οι πιστωτές θα μπορούσαν να βοηθήσουν πολύ περισσότερο την Ελλάδα
Η τρόικα θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ περισσότερο την Ελλάδα, σημειώνει σε έκθεση της η JPMorgan χρεώνοντας στους πιστωτές ότι «πιέζουν υπερβολικά» πολλές φορές υπονομεύοντας τις ίδιες τις αποφάσεις τους. 
 
Σε αυτό το πλαίσιο, πχ. εντάσσει το γεγονός ότι ναι μεν δόθηκε στην Ελλάδα η λύση της αναδιάρθρωσης του χρέους, ωστόσο ακόμα και σήμερα ζητείται επίμονα απ' την Ελλάδα να ακολουθήσει τον κανόνα της μείωσης του χρέους με σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή παρά το γεγονός ότι οι λήξεις των ομολόγων είναι τρεις φορές πιο μεγάλες χρονικά σε σχέση με το μέσο όρο. 

Γι' αυτό και η επενδυτική υπογραμμίζει πόσο σημαντικό είναι η νέα συμφωνία για το χρέος να συμπεριλάβει και τον παράγοντα της δημοσιονομικής προσαρμογής. Εάν γίνει κάτι τέτοιο τότε η νέα συμφωνία, που θα περιλαμβάνει μείωση των τόκων και επέκταση των ωριμάνσεων των ομολόγων μπορεί να βοηθήσει αρκετά την Ελλάδα με δύο τρόπους: 

Κλείσιμο
Πρώτον, το πασιφανές: Θα χρειάζεται λιγότερη δημοσιονομική προσπάθεια ώστε να εξυπηρετούνται οι τόκοι των δανείων και θα απαιτείται ένα μικρότερο ποσοστό του πρωτογενούς πλεονάσματος που θα πηγαίνει για την αποπληρωμή του χρέους. 

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης