Η αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου εξαιρείται των κοινοχρήστων

Η αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου εξαιρείται των κοινοχρήστων

Δεν θα συμμετέχουν στα κοινόχρηστα θέρμανσης τα διαμερίσματα με αυτόνομη θέρμανση που δεν θα χρησιμοποιεί πετρέλαιο - Ακόμα και χωρίς την συναίνεση των συνιδιοκτητών η τοποθέτηση αυτόνομου λέβητα - Κόστος εγκατάστασης από 600 μέχρι 1.500 ευρώ ανάλογα με την ποιότητα της εγκατάστασης

Η αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου εξαιρείται των κοινοχρήστων
Αυτόνομη θέρμανση, χωρίς τη συγκατάθεση της πλειοψηφίας των ενοίκων μια πολυκατοικίας, με σχετική ρύθμιση, έρχεται σήμερα στη δημοσιότητα από τον υφυπουργό ΠΕΚΑ Μ. Παπαγεωργίου.

Το πιο σημαντικό που προβλέπει η ρύθμιση είναι ότι τόσο εκείνοι που ήδη έχουν τοποθετήσει εγκατάσταση όσο και εκείνοι που πρόκειται να εγκαταστήσουν σύστημα φυσικού αερίου, πλέον θα εξαιρούνται και από τα κοινόχρηστα που αφορούν στη θέρμανση.

Το κόστος εγκατάστασης κυμαίνεται από τα 600 ευρώ μέχρι και τα 1.500 ανάλογα με την ποιότητα της εγκατάστασης, όμως η απόσβεση θεωρείται ότι γίνεται πολύ γρήγορα και ουσιαστικά οι καταναλωτές σε σχέση με τη χρήση πετρελαίου δεν έχουν επιβάρυνση.

Κλείσιμο
Παράλληλα με την τιμή, κοντά στα 0,69 ευρώ την ώρα, που στην καλύτερη περίπτωση το πετρέλαιο ξεκινάει για φέτος με τιμή κοντά στο 1,05 είναι εμφανές ότι η επιλογή αερίου είναι σαφώς η ενδεδειγμένη λύση.

Και εδώ όμως υπάρχουν παγίδες που μπαίνουν και αυτές από το κράτος όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος». Από φέτος προστίθεται μια επιβάρυνση περίπου 0,48 ευρώ για 1.000 κιλοβατώρες κατανάλωσης που ονομάζεται μοναδιαίο τέλος ασφαλείας και μπαίνει για να εξασφαλιστεί η ροή αερίου στη χώρα που θα έχει ένα συνολικό κόστος 9,8 εκατομμύρια ευρώ και θα επιβαρύνει κυρίως τα νοικοκυριά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης