Μήνυμα εμπιστοσύνης από τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες στο συνέδριο της Merrill Lynch

Μήνυμα εμπιστοσύνης από τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες στο συνέδριο της Merrill Lynch

Τόνισαν ότι είναι τα μοναδικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που θα περάσουν από έλεγχο για τρίτη διαδοχική φορά, κάτι που δεν έχει γίνει σε κανένα τραπεζικό σύστημα στον κόσμο

Μήνυμα εμπιστοσύνης από τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες στο συνέδριο της Merrill Lynch
Μήνυμα εμπιστοσύνης για τα stress tests μετέφεραν οι διοικήσεις των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών (Αlpha Bank, Εθνική, Πειραιώς, Eurobank) στο ετήσιο συνέδριο Merrill Banking Insurance Conference, που διοργανώθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι, βλέποντας θεσμικούς από hedge funds και long only funds (μακροπρόθεσμοι) τόνισαν ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι τα μοναδικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που θα περάσουν από έλεγχο για τρίτη διαδοχική φορά (δύο φορές έχουν ήδη ελεγχθεί από τη BlackRock), κάτι που δεν έχει γίνει σε κανένα τραπεζικό σύστημα στον κόσμο.

Επίσης, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την εξέλιξη των μεγεθών, καθώς υποστήριξαν ότι από το 2015, όχι μόνο θα ανακοπεί δραστικά η εκδήλωση νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων, αλλά θα ενεργοποιηθούν και δανειολήπτες που σήμερα είναι στο «κόκκινο», εξυπηρετώντας σε νέα βάση τα δάνειά τους.

Ταυτόχρονα, επεσήμαναν την κεφαλαιακή ενίσχυση που ήδη έχει πραγματοποιηθεί με τον τελευταίο κύκλο αυξήσεων κεφαλαίου, εξέλιξη που έχει οδηγήσει τους δείκτες Core Tier I σε επίπεδα πέριξ του 14%. Έτσι, δημιουργείται ένα κεφαλαιακό απόθεμα που τους επιτρέπει να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τα επικείμενα stress tests.

Το συνέδριο της Merrill Lynch αφορά αποκλειστικά επενδυτές που τοποθετούνται σε χρηματοοικονομικούς οργανισμούς (τράπεζες και ασφάλειες) και οι διοικήσεις των τραπεζών είχαν την ευκαιρία να δουν και hedge funds και long only funds (μακροπρόθεσμα funds)...
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης