Πόση ρευστότητα θα μπει στην αγορά από τα νέα μέτρα Ντράγκι

Πόση ρευστότητα θα μπει στην αγορά από τα νέα μέτρα Ντράγκι

Οι τραπεζίτες υποστηρίζουν ότι θα δώσουν δάνεια στην πραγματική οικονομία

Πόση ρευστότητα θα μπει στην αγορά από τα νέα μέτρα Ντράγκι
Πρόσθετη ρευστότητα η οποία εκτιμάται ότι θα είναι μεταξύ 5 και 10 δισ. ευρώ, θα πάρουν οι ελληνικές τράπεζες αν η ΕΚΤ  δεχθεί να αγοράσει τιτλοποιημένα  δάνεια. Όπως έγραψαν οι Financial Times ο Μάριο Ντράγκι θα πιέσει να γίνουν αποδεκτά  τα συγκεκριμένα δάνεια από τις ελληνικές και τις κυπριακές τράπεζες παρά την χαμηλή αξιολόγηση τους.

Υπολογίζεται ότι τα δάνεια των ελληνικών τραπεζών που μπορεί να αξιοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, μαζί με τα τιτλοποιημένα  που έχουν παραμείνει στην κατοχή τους επειδή δεν διατέθηκαν, είναι αξίας μεταξύ 20 και 30 δισ. ευρώ.  Περίπου τα μισά, δηλαδή 10-15  δισ. έχουν ανώτερη διασφάλιση και μπορούν να αγοραστούν από την ΕΚΤ στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος. Δεδομένου ότι θα γίνουν δεκτά από την κεντρική τράπεζα με discount, υπολογίζεται ότι η ρευστότητα  που θα δοθεί στις ελληνικές τράπεζες θα είναι της τάξης των 5 έως και 10 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο διοικητής της ΕΚΤ θα δημοσιοποιήσει μέσα στην εβδομάδα τις λεπτομέρειες του σχεδίου για την αγορά δανείων αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που έχουν μοιραστεί σε πακέτα, και είναι γνωστά ως Asset-Backed Securities (ABS). 

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης