Ρουμπινί: Αυτά είναι τα τρία εφιαλτικά σενάρια για τις αγορές

Ρουμπινί: Αυτά είναι τα τρία εφιαλτικά σενάρια για τις αγορές

Τι θα μπορούσε να αλλάξει το θετικό ρεύμα των χρηματαγορών

Ρουμπινί: Αυτά είναι τα τρία εφιαλτικά σενάρια για τις αγορές
Τους... εφιάλτες που τον κρατούν ξύπνιο τη νύχτα αποκαλύπτει ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί, γνωστός και ως «Dr. Doom» ο οποίος προέβλεψε επιτυχώς την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008, αλλά έκανε λάθος εκτίμηση όσον αφορά μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Σε άρθρο του στον ιστότοπο Project Syndicate, αναφέρεται στο “προφανές παράδοξο” που συμβαίνει με τις τιμές πετρελαίου να υποχωρούν και τους traders να παραμένουν bullish παρά τους γεωπολιτικούς κινδύνους που έχουν εμφανιστεί το 2014.

"Πριν από έναν αιώνα, οι χρηματαγορές αποτιμούσαν ως πολύ χαμηλή πιθανότητα το ξέσπασμα μιας μεγάλης σύγκρουσης, αγνοώντας τους κινδύνους που οδήγησαν στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο έως τα τέλη του καλοκαιριού του 2014”, γράφει. “Την εποχή εκείνη, οι αγορές δεν αποτιμούσαν σωστά τους ακραίους κινδύνους, που είχαν πολύ μικρές πιθανότητες να επιβεβαιωθούν αλλά και πολύ σημαντικές συνέπειες. Το ίδιο κάνουν και σήμερα”.

Ο Ρουμπινί αναλύει τρία διαφορετικά σενάρια, που πιστεύει ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν το θετικό ρεύμα των χρηματαγορών. Το πρώτο είναι αυτό που αποκαλεί "εύλογη εξέλιξη", σύμφωνα με την οποία μια τρομοκρατική επίθεση συμειώνεται στην Ευρώπη ή τις ΗΠΑ.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης