Θετική αντίδραση σήμερα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων

Θετική αντίδραση σήμερα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων

Η μεταστροφή του κλίματος αποδίδεται στη διαφαινόμενη πρόθεση της ΕΚΤ να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα αγοράς καλυμμένων ομολόγων και τα ελληνικά ομόλογα

Θετική αντίδραση σήμερα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων
Οι τιμές των κρατικών τίτλων ανακάμπτουν σήμερα, μετά τη συνεχή υποχώρηση της τελευταίας εβδομάδας, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις τους να υποχωρούν.

Συγκεκριμένα πριν από λίγο η απόδοση του 10ετούς ομολόγου είχε υποχωρήσει στο 6,4% από το 6,85% που έκλεισε χθες στην ΗΔΑΤ.

Συνακόλουθα, το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου (με απόδοση 0,93%) περιορίστηκε στο 5,54%.

Αποκλιμάκωση στο 4,7% εμφάνιζε και η απόδοση του 5ετούς ομολόγου.

Η μεταστροφή του κλίματος στην αγορά ομολόγων αποδίδεται στη διαφαινόμενη πρόθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα αγοράς καλυμμένων ομολόγων (ABS) και τα ελληνικά ομόλογα, παρόλο που τα τελευταία δεν πληρούν τις προδιαγραφές της Κεντρικής Τράπεζας (η πιστοληπτική τους διαβάθμιση είναι πολύ χαμηλή).
Κλείσιμο

Πάντως, σύμφωνα με στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης που μετείχε χθες στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, οι μέχρι χθες εξελίξεις στην αγορά των ομολόγων δεν επηρεάζουν το συνολικό σχεδιασμό για τις νέες εκδόσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, η υποχώρηση των τιμών οφείλεται στην προσπάθεια των επενδυτών να περιορίσουν τον κίνδυνο στον οποίο είναι εκτεθειμένοι. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης