Goldman Sachs: Προβλέψεις-σοκ για ευρώ και δολάριο μέχρι και το 2017

Goldman Sachs: Προβλέψεις-σοκ για ευρώ και δολάριο μέχρι και το 2017

Το θέμα απασχολεί έντονα τους επενδυτές, οι οποίοι εκφράζουν την απορία τους για τον αν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θα αρχίσουν να ανησυχούν για την έντονη άνοδο του νομίσματος

Goldman Sachs: Προβλέψεις-σοκ για ευρώ και δολάριο μέχρι και το 2017
Άνοδο του δολαρίου κατά 20% «βλέπει» η Goldman Sachs τους επόμενους μήνες και, όπως σημειώνει, το θέμα απασχολεί έντονα τους επενδυτές, οι οποίοι εκφράζουν την απορία τους για τον αν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θα αρχίσουν να ανησυχούν για την έντονη άνοδο του νομίσματος.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο οίκος, ο δείκτης του δολαρίου δείχνει ότι το αμερικανικό νόμισμα έχει ενισχυθεί κατά 6,0% από την αρχή της χρονιάς, με την πλειοψηφία των κερδών να έχουν σημειωθεί τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Ακόμα και αυτή η άνοδος αφήνει το δολάριο 7% χαμηλότερα από το μακροπρόθεσμο μέσο όρο με αποτέλεσμα να αναμένεται συνέχεια της ανόδου τους επόμενους μήνες, καθώς η Fed κινείται προς τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Κλείσιμο
Οι προβλέψεις της Goldman Sachs θέλουν το δολάριο να ενισχύεται 20% μέχρι και το 2017. Σε ό,τι αφορά το ευρώ, από την αρχή της χρονιάς έχει βρεθεί 5% χαμηλότερα έναντι των G10, αλλά παραμένει 8% υψηλότερα από τα χαμηλά του Ιουλίου 2012...

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης