Σενάρια-εκπλήξεις για το μέλλον της τράπεζας Αττικής

Σενάρια-εκπλήξεις για το μέλλον της τράπεζας Αττικής

Ο διαγωνισμός για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, καθώς δεν υπάρχει συμφωνία μετόχων, η οποία να είναι οδηγός για τις σχέσεις του ΤΣΜΕΔΕ


Σενάρια-εκπλήξεις για το μέλλον της τράπεζας Αττικής
Με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά εντείνονται οι διεργασίες για το μέλλον της τράπεζας Αττικής. Η αναβολή της γενικής συνέλευσης για τις 13 Οκτωβρίου είναι ενδεικτική των διεργασιών που είναι σε εξέλιξη, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν συμβεί δύο σημαντικά γεγονότα.

Το πρώτο είναι ότι το υπουργείο Εργασίας έδωσε την άδεια στο ΤΣΜΕΔΕ να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου. Το δεύτερο είναι ότι η Τράπεζα της Ελλάδος φαίνεται να παρακολουθεί την τροπή των εξελίξεων με διάθεση ουδετερότητας, χωρίς να παρεμβαίνει ασκώντας πιέσεις.

Ο διαγωνισμός για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, καθώς δεν υπάρχει συμφωνία μετόχων, η οποία να είναι οδηγός για τις σχέσεις του ΤΣΜΕΔΕ και του νέου επενδυτή. Προκαλεί απορία πώς οι σύμβουλοι της Αττικής προχώρησαν σε διαγωνισμό χωρίς να υπάρχει συμφωνία μετόχων, με αποτέλεσμα και οι τρεις προσφορές να μην είναι δεσμευτικές, αφού οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές ζητούν management και μετοχικό έλεγχο.

Υπενθυμίζεται ότι προσφορές κατέθεσαν ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, Μιχάλης Χαλικιάς, το YORK Capital από κοινού με ένα ακόμη fund και επενδυτικός οργανισμός με την επωνυμία Baikal και έδρα την Ελβετία.

Το ΤΣΜΕΔΕ θα επιμείνει στη διατήρηση της συμμετοχής του στην Τράπεζα Αττικής και θα αποτελέσει τον καθοριστικό παράγοντα, καθώς είναι ο βασικός μέτοχος της τράπεζας και πλέον έχει την άδεια του υπουργείου Εργασίας να συμμετάσχει στην αύξηση...
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης