Πτώση στη Wall Street

Πτώση στη Wall Street

Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,17% στις 17.042,90 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε πτώση 0,28% στις 4.493,39 μονάδες, ενώ ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 0,28% στις 1.972,29 μονάδες

Πτώση στη Wall Street
Με μικρές απώλειες έκλεισαν τελικά οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να αποτυπώνουν στο ταμπλό την νευρικότητα τους σχετικά με τις προθέσεις της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας (Fed) στο ζήτημα της αύξησης των επιτοκίων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,17% στις 17.042,90 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε πτώση 0,28% στις 4.493,39 μονάδες, ενώ ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 0,28% στις 1.972,29 μονάδες.

Αν και οι δείκτες είδαν αρκετές φορές μέσα στην ημέρα το θετικό πρόσημο, η διαρροή ότι η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει κεφαλαιακούς περιορισμούς με στόχο να ελέγξει τις εκροές κεφαλαίων, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στην αγορά, καθώς σταδιακά διαφαίνονται οι προεκτάσεις των κυρώσεων της Δύσης στη Μόσχα με αφορμή την κατάσταση στην Ουκρανία.

Στο ταμπλό, η μετοχή της eBay ενισχύθηκε κατά 8,2%, μετά την ανακοίνωση ότι η εταιρεία πληρωμών, PayPal, θα γίνει ξεχωριστή εταιρεία και θα συμμετέχει αυτόνομα στο χρηματιστήριο το 2015, μια κίνηση για την οποία ο μέτοχος της eBay, Carl Icahn, είχε πραγματοποιήσει σκληρή καμπάνια.

Η Move κέρδισε 18%, καθώς δέχτηκε πρόταση εξαγοράς από την News, προς 21 δολάρια ανά μετοχή. Το αντίτιμο είναι κατά 37% υψηλότερο σε σχέση με την χθεσινή τιμή κλεισίματος.
Κλείσιμο

Στον αντίποδα, η Ford υποχώρησε κατά 2,1%, συνεχίζοντας την πτωτική της πορεία, μετά το χθεσινό -7,5%. Η διοίκηση ανέφερε ότι δεν θα επιτύχει το στόχο της κερδοφορίας για το 2014, εξαιτίας των αδύναμων πωλήσεων στη Ρωσία, του αποπληθωρισμού στη Νότια Αμερική και την ανάκληση οχημάτων στη Βόρεια Αμερική.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, αύξηση 0,6% σημείωσαν οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, έναντι ανόδου 1% που είχαν καταγράψει τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τον δείκτη S&P/Case-Shiller, που περιλαμβάνει 20 μεγάλες πόλεις της χώρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης