Ούτε τυπικά δεν έχει ξεκινήσει η ΕΔΕ για τις ευθύνες στον ΕΝΦΙΑ

Ούτε τυπικά δεν έχει ξεκινήσει η ΕΔΕ για τις ευθύνες στον ΕΝΦΙΑ

Μέχρι σήμερα δεν έχει οριστεί καν ο αρμόδιος Επιθεωρητής που θα ασκήσει ελέγχους, ούτε έχει συσταθεί σχετική Επιτροπή - Το υπουργείο Οικονομικών αγνοεί ακόμα και τον πρωθυπουργό - Τι καταγγέλλουν εφοριακοί

Ούτε τυπικά δεν έχει ξεκινήσει η ΕΔΕ για τις ευθύνες στον ΕΝΦΙΑ
Ακόμα και σήμερα, 24 ολόκληρες ημέρες μετά τη δέσμευση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από το βήμα της ΔΕΘ πως θα υπάρξει καταλογισμός ευθυνών κατά όσων συνήργησαν στον φόρο - έκτρωμα του ΕΝΦΙΑ ο οποίος σήμερα στοίχισε τη ζωή ενός 70χρονου συμπολίτη μας και αποδοκιμάστηκε ακόμα και από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ουδέν έχει γίνει ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία διερεύνησης από τη μεριά του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του protothema.gr, αν και η πολιτική βούληση ήταν διαφορετική τις πρώτες ημέρες των έντονων κοινωνικών αντιδράσεων, μέχρι σήμερα δεν έχει οριστεί καν ο αρμόδιος Επιθεωρητής που θα ασκήσει τους ενδεδειγμένους ελέγχους και επιπλέον δεν έχει συσταθεί καν από τη μεριά του υπουργείου Οικονομικών η σχετική Επιτροπή που θα ασκήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Σύμφωνα με καταγγελίες εφοριακών, ενώ οι κ.κ. Μαυραγάνης (ως αρμόδιος υφυπουργός) και Σαββαίδου (ως γενική γραμματέας Εσόδων) όφειλαν αρχικά να προχωρήσουν στον εντοπισμό των λαθών και παραλείψεων, κατόπιν να διατάξουν ΕΔΕ και μετά όσοι στοχοποιούνται ως υπεύθυνοι για αυτό το μεγάλο "κάζο' να κληθούν σε απολογίες, τίποτα από αυτά δεν έπραξαν σε υπηρεσιακό επίπεδο.

Κλείσιμο
Αν και κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν πως η αργοπορία ως προς την αντίδραση για τη διερεύνηση των λαθών και όσων ευθύνονται για αυτά οφείλεται στα προβλήματα που άμεσα έπρεπε να αντιμετωπιστούν ώστε ο φόρος να καταστεί λειτουργικός, ούτε κι αυτή η δικαιολογία πείθει κανέναν. Κι αυτό διότι ακόμα και σήμερα τα προβλήματα στις πληρωμές και τα λάθη είναι μεγάλα και υπαρκτά. Πιο συγκεκριμένα, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων καταγγέλλουν πως μέχρι και σήμερα, τελευταία ημέρα πληρωμής του ΕΝΦΙΑ, το TAXIS δεν ήταν σε θέση να περάσει διορθώσεις καθώς υπήρχαν προβλήματα στις ηλεκτρονικές εφαρμογές. Αυτά τα λάθη όμως οδηγούν χιλιάδες συμπολίτες μας στο να πληρώσουν θέλοντας και μη μεγάλες προσαυξήσεις. Μπορεί στον πρώτο μήνα εξάλλου η προσαύξηση του φόρου να είναι μόλις 0,73% όμως στο δεύτερο μήνα κι αν φυσικά το TAXIS δεν διορθωθεί η προσαύξηση θα φθάνει το 10% του ποσού!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης