Αποδείξτε ότι δεν είστε φοροφυγάδες, λένε οι ελβετικές τράπεζες στους Έλληνες πελάτες τους

Αποδείξτε ότι δεν είστε φοροφυγάδες, λένε οι ελβετικές τράπεζες στους Έλληνες πελάτες τους

Την ώρα που οι Έλληνες έχουν στείλει 60 δισ. ευρώ στις ελβετικές τράπεζες - Εξαντλούν την αυστηρότητά τους οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις απέναντι στο τραπεζικό σύστημα που διαχειρίζεται 2,8 τρισ. δολάρια και θεωρείται αδιαφανές

Αποδείξτε ότι δεν είστε φοροφυγάδες, λένε οι ελβετικές τράπεζες στους Έλληνες πελάτες τους
Πιστοποιητικά φορολογικής νομιμότητας ζητούν τώρα από τους Έλληνες πελάτες τους οι τράπεζες της Ελβετίας, με πρώτη τη UBS, καθώς οι ευρωπαϊκές αλλά και αμερικανικές αρχές σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στις τράπεζες που όπως έχει αποδειχθεί, βοηθούν τους πελάτες τους να κρύβουν εισοδήματα από την εφορία. Το ελβετικό τραπεζικό σύστημα, που διαχειρίζεται 2,8 τρισ. δολάρια, θεωρείται πρώτο σε διαφάνεια.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις στελέχους της UBS στο Bloomberg, τα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα στο τέλος του έτους, με εξαίρεση αυτά από την Ιταλία και την Ελλάδα.

Η εκτίμηση ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρόκειται στο εξής να εξαντλούν την αυστηρότητά τους απέναντι στις τράπεζες που διευκολύνουν τη φοροδιαφυγή των πελατών τους, επιβεβαιώθηκε με τη χθεσινή απόφαση γαλλικού δικαστηρίου, που διέταξε τη UBS να καταθέσει 1,1 δισ. ευρώ ως εγγύηση, προκειμένου να καλύψει το πρόστιμο που αναμένεται να της επιβληθεί στο πλαίσιο της έρευνας για ξέπλυμα χρήματος.

Ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande εντείνει τις προσπάθειες κατά της φοροδιαφυγής αφότου ο πρώην υπουργός Προϋπολογισμού του, Jerome Cahuzac, αναγκάστηκε να παραιτηθεί, όταν αποκαλύφθηκε ο κρυφός λογαριασμός που διατηρούσε στην Ελβετία. Η UBS, πάντως, ισχυρίζεται ότι οι έρευνες σε βάρος της έχουν πολιτικά κίνητρα και στερούνται νομιμότητας.

Διαβάστε περισσότερα στο
Κλείσιμο
www.newmoney.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης