Με μεγάλη πτώση έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με μεγάλη πτώση έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε χαμηλό 11 εβδομάδων υποχώρησε η Ευρώπη - Πτώση 1,5% για τον Dax στις 9.595 μονάδες

Με μεγάλη πτώση έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Με τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 11 εβδομάδων έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές αποτίμησαν αρνητικά τα στοιχεία για την πορεία των οικονομιών της Ευρωζώνης που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Ο FTSE 100 κατέγραψε πτώση 1,44% στις 6.676 μονάδες, ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 1,59% στις 9.595 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με απώλειες 1,88% στις 4.359 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε πτώση 1,39% στις 341,89 μονάδες.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκε ο κλάδος της υγείας ο οποίος έκλεισε με απώλειες 1,3%. Η AstraZeneca, η οποία μπήκε στο στόχαστρο της Pfizer, υποχώρησε 3,5%. Επίσης, η Shire, η οποία συμφώνησε να εξαγοραστεί από την AbbVie έχασε 2,4%, ενώ και η Smith & Nephew, η οποία έχει μπει στο στόχαστρο της Stryker, σημείωσε απώλειες 2,8%.

Στο -9,7% βρέθηκε η Raiffeisen, η οποία ανακοίνωσε ότι η κρίση στην Ουκρανία έχει εκτοξεύσει τα προβληματικά της δάνεια, με τις προβλέψεις πλέον να εκτιμάται ότι θα αυξηθούν στα 1,7 δισ. ευρώ φέτος, από 1,15 δισ. ευρώ το 2013.
Κλείσιμο

Απώλειες 4,2% και για την Tesco, η οποία συνεχίζει τη διόρθωση που ξεκίνησε χθες (-12%), μετά την ανακοίνωση περί λάθους ύψους 250 εκατ. στερλινών στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του έτους. Ήδη τέσσερα στελέχη του διοικητικού συμβουλίου απομακρύνθηκαν.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης