Ντράγκι: Να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, για το... καλό των αγορών

Ντράγκι: Να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, για το... καλό των αγορών

«Η οικονομική κρίση θα τελειώσει μόνο αν εφαρμοστούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» είπε ο πρόεδρος της ΕΚΤ 

Ντράγκι: Να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, για το... καλό των αγορών
Στην επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, μίλησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, ενώ κληθείς από τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κύρτσο, να σχολιάσει τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο δανειακό πακέτο και είναι έτοιμη να ακολουθήσει το δρόμο της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, ο πρόεδρος της ΕΚΤ απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι όπως σε όλες τις χώρες έτσι και στην Ελλάδα, «δεν υπάρχει παζάρι».



Κλείσιμο
«Εμείς κάνουμε την πολιτική μας με βάση την εντολή που έχουμε και οι κυβερνήσεις τη δική τους», ανέφερε ο Μάριο Ντράγκι, ενώ πρόσθεσε πως η νομισματική πολιτική δεν είναι υποκατάστατο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ότι η εφαρμογή τους εξαρτάται από τις κυβερνήσεις.

Συνεχίζοντας, ο Μάριο Ντράγκι υπογράμμισε ότι η ΕΚΤ αναγνωρίζει τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, όσον αφορά τη λήψη δημοσιονομικών μέτρων και την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Τόνισε, μάλιστα, ότι η πρόοδος αυτή αναγνωρίζεται και από τις αγορές που πρόσφεραν χρηματοδότηση στην Ελλάδα. Όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, οι αγορές βασίζονται στην προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει την προσπάθεια των μεταρρυθμίσεων και σε όλα όσα προβλέπονται από το τρέχον πρόγραμμα. Συνέχισε δε λέγοντας ότι όλες οι χώρες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν αυτή τη χρονική στιγμή για να συνεχίσουν την προσπάθεια των μεταρρυθμίσεων.

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της ΕΚΤ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη, λέγοντας ότι «η οικονομική κρίση θα τελειώσει μόνο αν εφαρμοστούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης