Ο φόβος για ρωσικά αντίποινα σταματά την έρευνα της Κομισιόν για την Gazprom

Ο φόβος για ρωσικά αντίποινα σταματά την έρευνα της Κομισιόν για την Gazprom

Τι αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμά του το έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitique - Η έρευνα για τους όρους λειτουργίας της ρωσικής εταιρίας στην ΕΕ ενδέχεται να συνεχιστεί

Ο φόβος για ρωσικά αντίποινα σταματά την έρευνα της Κομισιόν για την Gazprom
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα ανταγωνιστικότητας Χοακίν Αλμούνια επιβεβαίωσε -στο περιθώριο ενός συνεδρίου στη Φλωρεντία- την αναβολή της διαμάχης μεταξύ της ρωσικής Gazprom και της Επιτροπής όσον αφορά στις μακροπρόθεσμες συμβάσεις παροχής αερίου στην ΕΕ. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι η υπόθεση έχει κλείσει», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η έρευνα για τους όρους λειτουργίας της ρωσικής εταιρίας στην ΕΕ ενδέχεται να συνεχιστεί.

Όπως επισημαίνει σε σημερινό δημοσίευμά του το έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitique οι εξελίξεις στην Ουκρανία έχουν καταστήσει αδύνατη τη συνέχιση των συνομιλιών. Κατά την Europolitique η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει βρεθεί σε «εξαιρετικά λεπτή θέση» γιατί αν προχωρήσει σε κοινοποίηση των αιτιάσεών της κατά της Gazprom, η Μόσχα θα ερμηνεύσει αμέσως την εξέλιξη αυτή ως επιβολή κυρώσεων και ως εκμετάλλευση της εν λόγω διαμάχης (περί δεσπόζουσας θέσης) μεταξύ Gazprom και Επιτροπής για πολιτικούς σκοπούς.

«Το πλαίσιο λοιπόν είναι εξαιρετικά ασταθές για να μπορέσουν να κινηθούν οι υπηρεσίες του κ. Almunia», εξηγεί στην Europolitique ειδικός που παρακολουθεί στενά την υπόθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΕ δεν έχει αναφερθεί ευθέως στη Gazprom στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά ρωσικών εταιρειών. Η Gazprom έχει μεν επηρεαστεί όσον αφορά τους τομείς του πετρελαίου και των τραπεζών, αλλά έχει ληφθεί πρόνοια ώστε να μην επηρεαστεί το ευαίσθητο θέμα της κύριας δραστηριότητάς της, της παροχής φυσικού αερίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης