Όψιμη η κινητικότητα με τις μειώσεις στο γάλα

Όψιμη η κινητικότητα με τις μειώσεις στο γάλα

Σπεύδουν όλες οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ να ανακοινώσουν μειώσεις όταν η Μαρινόπουλος έχει μειώσει τις τιμές στα 0,99 ευρώ το λίτρο εδώ και μήνες 

Όψιμη η κινητικότητα με τις μειώσεις στο γάλα
Σπεύδουν μια μια οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ αλλά και οι γαλακτοβιομηχανίες να ανακοινώσουν μειώσεις στις τιμές του γάλακτος μετά και τη θεσμική παρέμβαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου ο οποίος πιέζει αποσκοπώντας στην ανακούφιση των κοινωνικών ομάδων από την ακρίβεια. Πιο συγκεκριμένα, η βιομηχανία Friesland Campina μετά από μπαράζ αυξήσεων στο συγκεκριμένο προϊόν καθ' όλη τη διάρκεια του 2013 και τις αρχές του 2014, τώρα ανακοινώνει μειώσεις τιμών ενώ ανάλογη υπήρξε και η στάση της Σκλαβενίτης η οποία δεσμεύτηκε να χαμηλώσει τις τιμές κατά 5% αν και ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί κατά πόσο αυτό θα γίνει σε όλη την γκάμα των προϊόντω γάλακτος ή μόνο σε συγκεκριμένες φίρμες. Σημερα στο παιχνίδι μπήκε και η αλυσίδα Γαλαξίας ενώ πληροφορίες μιλάνε και για άλλες επιχειρήσεις που ετοιμάζονται να μπουν στο χορό.

Βέβαια θα πρέπει να πούμε πως η κινητικότητα όλων των παραπάνω είναι όψιμη. Κι αυτό διότι πρώτη η αλυσίδα Μαρινόπουλος σε συνεργασία και με το Πρώτο Θέμα και σε ανύποπτο χρόνο, ήδη έχουν μειώσει τις τιμές στο γάλα,παρέχοντας αυτό στα 0,99 ευρώ το λίτρο (τη χαμηλότερη μακράν τιμή της αγοράς) μέσω προσφορών. Θα πρέπει να πούμε πως χιλιάδες είναι οι πολίτες - καταναλωτές που κάθε Δευτέρα και Τρίτη με τα κουπόνια ανά χείρας πρμηθεύονται το γάλα ολόκληρης της εβδομάδας εξασφαλίζοντας πραγματική οικονομία. Καλές λοιπόν οι πιέσεις και οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης, όμως σημασία έχει και να δούμε αυτούς που αυτοβούλως μείωσαν τις τιμές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης