Τέλος το τηλέφωνο σε 1.500 φορείς του Δημοσίου

Τέλος το τηλέφωνο σε 1.500 φορείς του Δημοσίου

Έως τις 30 Σεπτεμβρίου καλούνται να καταχωρηθούν στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών του υπ. Οικονομικών για να μπορούν να εξοφλούν τα χρέη τους σχετικά με τις τηλεπικοινωνιακές δαπάνες 

Τέλος το τηλέφωνο σε 1.500 φορείς του Δημοσίου
Να μείνουν χωρίς τηλέφωνα από 1η Οκτωβρίου απειλούνται πλέον 1.500 φορείς του δημοσίου, εάν δεν φροντίσουν έως 30 Σεπτεμβρίου να ενημερώνουν ηλεκτρονικά το υπουργείο Οικονομικών για τους λογαριασμούς με τις τηλεπικοινωνικές χρεώσεις τους.
 
Στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του Υπουργείου Οικονομικών λειτουργεί από την 1η Μαΐου 2014, το Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών (ΕΣΥΠ), με σκοπό την καταχώρηση και παρακολούθηση της εξόφλησης των δαπανών και τελών για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες σε όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Μέχρι σήμερα έχουν καταχωρηθεί στο Μητρώο Φορέων του ΕΣΥΠ μόλις 330 από τους 1532 φορείς της Γενικής Κυβέρνησης. Έτσι η σχετική προθεσμία έληγε μεν αρχικά στις 31 Ιουλίου, αλλά ήδη δόθηκε δίμηνη παράταση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Κλείσιμο
Μετά την εκπνοή της παραπάνω προθεσμίας όμως, δαπάνες και τέλη για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες θα εξοφλούνται αποκλειστικά και μόνο εφόσον έχουν καταχωρηθεί στο ΕΣΥΠ όλα τα σχετικά στοιχεία. Κανένα τέλος και καμία δαπάνη δεν θα αναγνωρίζεται, ούτε θα εκκαθαρίζεται ούτε θα πληρώνεται, αν δεν έχει προηγουμένως καταχωρηθεί στο ΕΣΥΠ. Το αποδεικτικό καταχώρησης που θα εκδίδεται μέσω του ΕΣΥΠ θα πιστοποιεί την κανονικότητα κάθε δαπάνης.

Οι Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης πρέπει να ξεκινήσουν την διαδικασία εγγραφής στο σύστημα άμεσα διαφορετικά δεν θα μπορέσουν να εξοφλήσουν τα χρέη τους σε ότι αφορά τις τηλεπικοινωνιακές δαπάνες.

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης