Μας «σπρώχνουν» να διώξουμε από φέτος το ΔΝΤ

Μας «σπρώχνουν» να διώξουμε από φέτος το ΔΝΤ

«Είναι πολύ νωρίς να αποφασιστεί το τέλος του ελληνικού προγράμματος», διαμηνύει το Ταμείο - Γιατί ο Γιούνκερ δεν θέλει το ΔΝΤ να συνεχίζει να χρηματοδοτεί την Ελλάδα μετά τη λήξη του Μνημονίου

Μας «σπρώχνουν» να διώξουμε από φέτος το ΔΝΤ
Κλιμακώνεται το σχέδιο των Βρυξελών το οποίο -σύμφωνα με πληροφορίες- εκπορεύεται από τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για να τερματίσει πρόωρα -από φέτος κιόλας- η Αθήνα, τη δανειακή σύμβαση που έχει συνάψει με το  Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
 
Το σχέδιο αυτό περιέγραψε μιλώντας στο Λονδίνο και ο υπουργός Οικονομικών κύριος Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος αποκάλυψε ότι οι ευρωπαίοι «αισθάνονται άβολα» τώρα που λήγει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα (Δεκέμβριος 2014) εάν το ΔΝΤ συνεχίσει να δανείζει μονομερώς τη χώρα μας, με βάση το δικό του πρόγραμμα που λήγει το 2016.
 
Ωστόσο, όσο «ευχάριστο» και αν ακούγεται για πολλά «αυτιά» (εκτός αλλά και εντός Ελλάδος)  το να βγει το ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα μετά τον έλεγχο του Οκτωβρίου, το σχέδιο συναντά και πολλά εμπόδια:
 
Κλείσιμο
- Στο οικονομικό επίπεδο, μια τέτοια εξέλιξη συνεπάγεται  ότι η Αθήνα δεν θα «βάλει χέρι» στα υπόλοιπα 12 δισ. ευρώ που θα έδινε σε δόσεις το ΔΝΤ στη χώρα μας, για ολόκληρο το 2015 και έως τις αρχές του 2016. Για να το καλύψει θα πρέπει να βρει από αλλού χρήματα, όπως πχ να τα δανειστεί από τις αγορές αλλά με πολύ υψηλότερα επιτόκια. Επιπλέον ανοικτό παραμένει το ποιο είναι τελικά το χρηματοδοτικό κενό για το 2015, το οποίο θα υπολογίσει στον τρέχοντα έλεγχό της η Τρόικα τον Οκτώβριο. Έτσι ο «λογαριασμός» ανεβαίνει ενδεχομένως πάνω και από τα 20 δισ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης