Συστάσεις των ΗΠΑ στη Γερμανία: Κάντε περισσότερα για την ανάπτυξη της Ευρώπης

Συστάσεις των ΗΠΑ στη Γερμανία: Κάντε περισσότερα για την ανάπτυξη της Ευρώπης

Ο υπουργός Οικονομίας των ΗΠΑ κάλεσε τις χώρες της Ευρωζώνης να δώσουν ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ - Αναφέρθηκε και στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Συστάσεις των ΗΠΑ στη Γερμανία: Κάντε περισσότερα για την ανάπτυξη της Ευρώπης
Τη στιγμή που οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ομάδας των 20 συνεδριάζουν στην Αυστραλία, ανακοινώνοντας πως έλαβαν μέτρα για την αύξηση της αξίας του ΑΕΠ κατά 1,8 μονάδα μέχρι το 2018, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, καλεί την Ευρώπη να πράξει περισσότερα για την ενίσχυση της ανάπτυξης.

Ο Τζακ Λιου κάλεσε τις χώρες της ευρωζώνης να κάνουν περισσότερα ώστε να δώσουν ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη και να οδηγήσει την οικονομία της όπου θα έπρεπε να είναι.

«Αυτό που είναι σαφές από την εμπειρία των ΗΠΑ, είναι ότι οι πρωτοβουλίες για να αυξηθεί η ζήτηση βραχυπρόθεσμα και οι μακροπρόθεσμες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις συνιστούν έναν σημαντικό συνδυασμό και δεν πρέπει να γίνεται επιλογή μεταξύ των δύο», πρόσθεσε ο Λιού και συμπλήρωσε πως «πρέπει αληθινά να κάνει κανείς τα δύο πράγματα ταυτόχρονα».

Κλείσιμο
Επισήμανε, μάλιστα, πως η πρόκληση για την Ευρώπη έγκειται στο να συμφωνήσει στον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιήσει αυτά τα δύο μαζί. «Η ανησυχία μου είναι πως, αν οι προσπάθειες για να αυξηθεί η ζήτηση αναβληθούν για υπερβολικά μεγάλη περίοδο, υπάρχει κίνδυνος οι αντίθετοι άνεμοι να είναι ισχυρότεροι», εξήγησε.

Στο μεταξύ, αναφέρθηκε και στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας, λέγοντας πως ο πρόεδρος της χώρας, Βλάντιμιρ Πούτιν, θα λάβει το μήνυμα για τις ενέργειές του, οι οποίες είναι απαράδεκτες, μέσω των κυρώσεων.

«Στόχος είναι η επίλυση της κατάστασης και η Ρωσία θα πρέπει να κάνει ένα βήμα για να λυθεί το ζήτημα μέσω της διπλωματικής οδού ώστε η Ουκρανία να επανέλθει σε επιχειρηματικό επίπεδο,  να επουλώσει τις πληγές της και να επικεντρωθεί στην οικονομία και την ανάπτυξή της», συμπλήρωσε ο Λιου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης