Τρίτη ημέρα ανόδου για τη Wall Street

Τρίτη ημέρα ανόδου για τη Wall Street

Νέα ρεκόρ στις 17.266 μονάδες ο Dow - Ιστορικό υψηλό στις 2.011 μονάδες και για τον S&P 500 – Τα μάκρο “δείχνουν” διατήρηση των χαμηλών επιτοκίων

Τρίτη ημέρα ανόδου για τη Wall Street
Τρίτη ημέρα ανόδου για τη Wall Street η Πέμπτη, με τον Dow Jones να σημειώνει και νέο ρεκόρ, έπειτα από τα μεικτά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, που εντείνουν τις προσδοκίες των επενδυτών για διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα.

Ο Dow κατέγραψε άνοδο 109 μονάδων ή 0,64% στις 17.266 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,47% στις 2.011 μονάδες ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,68% στις 4.593 μονάδες.

“Η αγορά κινείται ακόμα στους ρυθμούς της Fed. Η πλειοψηφία του κόσμου πιστεύει ότι η αύξηση επιτοκίων θα γίνει τον Ιούλιο του 2015 και η αγορά αντιδρά θετικά στην ιδέα ότι η αύξηση δεν θα γίνει νωρίτερα”, λέει στο Bloomberg ο Joe Bell, αναλυτής της Schaeffer’s Investment Research Inc.

Κλείσιμο
Οι αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 36.000 στις 280.000, που είναι τα χαμηλότερα επίπεδα δύο μηνών, ενώ από την άλλη πλευρά, οι ενάρξεις εργασιών σε νέες οικοδομές μειώθηκαν τον Αύγουστο. Ο δείκτης της Philadelphia Federal Reserve για τη βιομηχανική δραστηριότητα επιβράδυνε το Σεπτέμβριο, αλλά ο δείκτης απασχόλησης της ίδιας έρευνας ενισχύθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα του 2011.

Την Τετάρτη, οι αγορές της Wall Street ενισχύθηκαν αφότου η Fed επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της να κρατήσει τα επιτόκια κοντά στο μηδέν για αρκετό  καιρό μετά τη λήξη του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, η οποία αναμένεται τον επόμενο μήνα.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης