Βρούτσης: Δε θα μειωθούν άλλο οι συντάξεις

Βρούτσης: Δε θα μειωθούν άλλο οι συντάξεις

«Oι επόμενες γενιές Ελλήνων θα πάρουν και εφάπαξ και επικουρικές», είπε ο υπουργός Εργασίας - Στρατούλης: Εκθεμελιώνετε το ασφαλιστικό

Βρούτσης: Δε θα μειωθούν άλλο οι συντάξεις
Κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό στη Βουλή, όπου ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις στις συντάξεις. Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Στρατούλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εκθεμελιώνει το ασφαλιστικό σύστημα και επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τις συντάξεις εκεί που βρίσκονταν.

«Δεν πρόκειται να μειωθούν κύριες συντάξεις και δεν θα θιγούν τα όρια ηλικίας και δεν θα υπάρξει καμία νέα εισφορά για το ασφαλιστικό σύστημα» διαβεβαίωσε ο κ. Βρούτσης, σημειώνοντας παράλληλα ότι η ταμειακή ισορροπία των ταμείων είναι απόλυτα διασφαλισμένη και ότι ο συντελεστής βιωσιμότητα και νοικοκυρέματος που εφάρμοσε η κυβέρνηση «δεν ξαναδημιουργεί ελλείμματα και διασφαλίζει ότι οι επόμενες γενιές Ελλήνων θα πάρουν και εφάπαξ και επικουρικές».

Κλείσιμο


Από την πλευρά του, ο κ. Στρατούλης  αναρωτήθηκε «Η επικουρική που θα μειώνεται κάθε 3 μήνες και τα εφάπαξ που έγιναν 5 χιλιάδες ευρώ, γι' αυτή τη διασφάλιση μιλάτε;» και αντέτεινε στις διαβεβαιώσεις του Υπουργού: «Δε μας πείσατε ότι θα γίνουν αρνητικές αλλαγές αλλά ενισχύσατε του φόβους μας γιατί δεν είπατε αν δέχεστε ή όχι αυτά που ζητά η τρόικα. Στο Παρίσι δεν διαπραγματεύτηκε για το ασφαλιστικό και δεν είπατε «όχι» στις απαιτήσεις της τρόικας».

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης