Άνοδος στη Wall Street

Άνοδος στη Wall Street

Δεν βιάζεται η Fed να ανεβάσει τα επιτόκια - Θετικά αντέδρασε η Wall Street - Νέο ρεκόρ για τον Dow - Σε υψηλό 6 ετών το δολάριο

Άνοδος στη Wall Street
 Άνοδος για τις αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, με τον Dow να σημειώνει νέο ιστορικό υψηλό και τον S&P 500 να επιστρέφει πάνω από τις 2000 μονάδες, μετά την ανακοίνωση της Fed ότι είναι κοντά στο τέλος του προγράμματος στήριξης της αμερικανικής οικονομίας αλλά δεν θα αυξήσει βραχυπρόθεσμα τα επιτόκια.

Ο Dow ενισχύθηκε 25 μονάδες ή 0,15% στις 17.157 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,15% στις 2.002 μονάδες ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 0,20% στις 4.562 μονάδες.

Η Federal Reserve αποφάσισε να διατηρήσει την βραχυπρόθεσμη "οπτική" των χαμηλών επιτοκίων, δηλαδή να αφήσει τα επιτόκια κοντά στο μηδέν, μετά το τέλος του προγράμματος μεγάλης κλίμακας αγορας ομολόγων  για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας.
Κλείσιμο

Η Fed θα τελειώσει το πρόγραμμα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας στα τέλη Οκτωβρίου, ενώ όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης θα κόψει κατά άλλα 10 δισ. το μηνιαίο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Οι ψήφοι ήταν 8-2 με τον πρόεδρο της Fed του Ντάλας, Richard Fisher, αλλά και αυτόν της Φιλαδέλφια Charles Plosser να είναι οι μοναδικοί διαφωνούντες.

Η κεντρική τράπεζα επανέλαβε ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά για "αρκετό χρόνο", μετά το τέλος το προγράμματος στήριξης της αμερικανικής οικονομίας.

Οι αξιωματούχοι της Fed ανέφεραν ότι αναμένουν βραχυπρόθεσμα τα επιτόκια να ανεβούν στο 3,79% κατά τα τέλη του 2014, πάνω από το επίπεδο του 3,5% που περίμενε η αγορά πριν από το meeting της Fed.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης