Τα ξένα χαρτοφυλάκια αυξάνουν ρευστότητα, διατηρώντας ανησυχίες για τις πολιτικές εξελίξεις

Τα ξένα χαρτοφυλάκια αυξάνουν ρευστότητα, διατηρώντας ανησυχίες για τις πολιτικές εξελίξεις

Κρίσιμη η διάσπαση των 1.130 μονάδων – Ποιες οι επόμενες στηρίξεις

Τα ξένα χαρτοφυλάκια αυξάνουν ρευστότητα, διατηρώντας ανησυχίες για τις πολιτικές εξελίξεις
Στο 40-50% των κεφαλαίων τους  έχουν φθάσει τα ξένα χαρτοφυλάκια τη ρευστότητά τους αντικρίζοντας τις πολιτικές αβεβαιότητες σχετικά με την ανάδειξη προέδρου. Παράλληλα, ανησυχούν για τις θέσεις της αντιπολίτευσης, σε περίπτωση πολιτικής αλλαγής, που τις θεωρούν  ανεδαφικές. Και σε αυτές τις περιπτώσεις όλα λειτουργούν ως  ντόμινο.

Μεγάλες επενδυτικές θέσεις από ξένους σε χαρτοφυλάκια του 1 δισ. έκαστο, γίνεται αντιληπτό ότι δεν μπορούν να ρευστοποιηθούν.
  
Χθες στο χρηματιστήριο, μετά τις ήπιες πωλήσεις, ο Γενικός Δείκτης επιτάχυνε την πτώση του με πτώση πάνω από 2,5% με αυξανόμενο  τζίρο,  εξέλιξη που δείχνει ότι οι ξένοι συνεχίζουν με μεγαλύτερο ρυθμό τις ρευστοποιήσεις.

Κλείσιμο
Ήδη ξένα χαρτοφυλάκια έχουν φθάσει τη ρευστότητά τους στο 40% των κεφαλαίων τους και μέσα σε λίγες ημέρες αυτό μπορεί να φθάσει στο 50%. Οι ξένοι επενδυτές αναμένουν “λύση” για το πολιτικό θέμα για την οποία έχουν αρχίσει να αμφιβάλλουν σχετικά με το κατά πόσον μπορεί να επιτευχθεί όπως τη θέλουν. Επίσης, προβλέπουν ότι η στάση των εταίρων πιστωτών θα γίνει πιεστικότερη ζητώντας νέα μέτρα.  Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι, ελληνικές χρηματιστηριακές τραπεζών προβλέπουν άνοδο στις μετοχές, εξαιρώντας τις τράπεζες – αν κι αυτές αποτελούν το 45% της συνολικής κεφαλαιοποίησης.      

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης