Ο Πειραιάς αλλάζει πρόσωπο: Τι περιλαμβάνει το σχέδιο των 660 εκατ. ευρώ για τον ΟΛΠ

Ο Πειραιάς αλλάζει πρόσωπο: Τι περιλαμβάνει το σχέδιο των 660 εκατ. ευρώ για τον ΟΛΠ

Μετά το διάλογο που θα ακολουθήσει με την Περιφέρεια Αττικής, τους δήμους, τους φορείς του Πειραιά και τα συνδικάτα θα διαμορφωθεί το τελικό επενδυτικό πρόγραμμα 2015-2019 το οποίο και θα συζητηθεί στο Δ.Σ. του Δεκεμβρίου 2014

Ο Πειραιάς αλλάζει πρόσωπο: Τι περιλαμβάνει το σχέδιο των 660 εκατ. ευρώ για τον ΟΛΠ
Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς το business plan και το επενδυτικό πρόγραμμα 2014-2018 συνολικού προϋπολογισμού 660 εκατ. ευρώ.

Μετά το διάλογο που θα ακολουθήσει με την Περιφέρεια Αττικής, τους δήμους, τους φορείς του Πειραιά και τα συνδικάτα θα διαμορφωθεί το τελικό επενδυτικό πρόγραμμα 2015-2019 το οποίο και θα συζητηθεί στο Δ.Σ. του Δεκεμβρίου 2014.

Το νέο επενδυτικό πρόγραμμα  περιλαμβάνει:
Κλείσιμο

1. Τη νέα βάση κρουαζιέρας, ένα έργο που θα κοστίσει περί τα 136 εκατ. ευρώ. Στις εγκαταστάσεις θα μπορούν να ελλιμενίζονται τρία κρουαζιερόπλοια τελευταίας γενιάς, θα χρηματοδοτηθεί κατά 95% από το ΕΣΠΑ.

2.  Γίνεται πρόβλεψη για την υποδομή και εγκατάσταση κυκλοφοριακού μέσου, τύπου monorail, περιφερειακά του κεντρικού λιμανιού με κόστος που φθάνει τα 100 εκατ. ευρώ

3. Στην περιοχή Παλατάκι θα κατασκευαστεί  ξενοδοχειακή μονάδα αξίας 50 εκατ. ευρώ.

4. Πενήντα εκατομμύρια ευρώ, θα επενδυθούν σε δύο πλωτές δεξαμενές τύπου post panamax για την ενίσχυση της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης