Δείτε με παραδείγματα πώς σας επηρεάζουν οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

Δείτε με παραδείγματα πώς σας επηρεάζουν οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

Τι ισχύει για διαμερίσματα, ημιτελή κτίσματα, οικόπεδα, αλλά και για λάθη και παραλείψεις στο Ε9

Δείτε με παραδείγματα πώς σας επηρεάζουν οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ
Εννέα χαρακτηριστικά παραδείγματα που δείχνουν πώς αλλάζει ο ΕΝΦΙΑ και το εκκαθαριστικό μετά τις αλλαγές στο νόμο ξεκαθαρίζουν το σκηνικό για όλες τις περιπτώσεις. Τι γίνεται με διαμερίσματα, ημιτελή ακίνητα, οικόπεδα για τα οποία αλλάζουν οι αξίες αλλά και για όσους δικαιούνται εκπτώσεις ή είχαν λάθη και παραλείψεις στο εκκαθαριστικό.

Μόνο ο αριθμός και τα ποσά των μηνιαίων δόσεων εξόφλησης του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων αλλάζουν αυτές τις μέρες από το υπουργείο Οικονομικών. Στους λογαριασμούς των φορολογουμένων στο ΤΑΧISNET αναρτώνται ήδη νέα ειδοποιητήρια που αναγράφουν 6 αντί 5 μηνιαίες δόσεις και χαμηλότερα ποσά δόσεων. Οι υπολογισμοί των μειώσεων του φόρου για όσους έπεσαν θύματα λαθών του ίδιου του συστήματος υπολογισμού του φόρου, που εφάρμοσε το υπουργείο Οικονομικών, καθώς επίσης και οι πλήρεις διαγραφές των οφειλόμενων ποσών ΕΝ.Φ.Ι.Α. για τους – έχοντες χαμηλά εισοδήματα -τρίτεκνους, πολύτεκνους και ανάπηρους με ποσοστό 80% και άνω θα επιχειρηθεί να γίνουν κατά το διάστημα από 22 έως 25 Σεπτεμβρίου.

Οι εκπτώσεις για τους λοιπούς φορολογούμενους με χαμηλά εισοδήματα και για τους έχοντες κενά μη ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα θα υπολογιστούν τον Οκτώβριο από το υπουργείο Οικονομικών. Αμέσως μετά θα εκδοθούν νέα εκκαθαριστικά σημειώματα με μειωμένα ποσά ΕΝ.Φ.Ι.Α. για όλους τους δικαιούχους των εκπτώσεων αυτών.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα από το money-money.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης