Τα χρήματα από τους τουρίστες δεν έφτασαν στα ασφαλιστικά ταμεία

Τα χρήματα από τους τουρίστες δεν έφτασαν στα ασφαλιστικά ταμεία

Αμετάβλητα παρέμειναν τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων κατά το α' εξάμηνο του έτους, παρά το γεγονός ότι ο τουρισμός φέτος «έσπασε» κάθε ρεκόρ

Τα χρήματα από τους τουρίστες δεν έφτασαν στα ασφαλιστικά ταμεία
Σύμφωνα με το δελτίο μηναίων στοιχείων του προϋπολογισμού γενικής κυβέρνησης που εξέδωσε την Τετάρτη το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων της χώρας (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, κλπ.) παρέμειναν αμετάβλητα στο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου 2014, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει το
Newmoney.gr, φέτος εισπράχθηκαν 10,945 δισ. ευρώ έναντι 10,944 δισ. πέρσι, με αποτέλεσμα, πρακτικά, το πλεόνασμα που είχαν πετύχει το 2013 τα ασφαλιστικά ταμεία να κοντεύει να εξανεμιστεί λόγω της στασιμότητας των εσόδων από τις ασφαλιστικές εισφορές. Από το 1,505 δισ. ευρώ πέρσι, το πλεόνασμα των Ταμείων υποχώρησε φέτος στα 342 εκατ. ευρώ.

Κλείσιμο
Συνεπώς, φαίνεται ότι στα ταξιδιωτικά γραφεία και στις τουριστικές επιχειρήσεις σταμάτησε το χρήμα που έφεραν μαζί τους οι ξένοι τουρίστες, οι οποίοι κατέκλυσαν φέτος όσο ποτέ την Ελλάδα. Τα ασφαλιστικά ταμεία και κυρίως το ΙΚΑ, όπου ασφαλίζονται οι μισθωτοί, και ο ΟΑΕΕ όπου ασφαλίζονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες, δηλαδή δεν… κατάλαβαν τίποτα από το φετινό τουριστικό «κύμα».

Σύμφωνα με το
capital.gr, η εξέλιξη τριών βασικών ισοζυγίων (ταξιδιωτικών εισπράξεων, απασχόλησης, ασφαλιστικών ταμείων) αποδεικνύει ακριβώς ότι αν και αυξήθηκαν οι τουριστικοί τζίροι  και οι θέσεις απασχόλησης στον εν λόγω κλάδο, δεν συνέβη το ίδιο με τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων από ασφαλιστικές εισφορές.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης