Χαρδούβελης: «Ξεκινήσαμε ένα μαραθώνιο σήμερα, έχουμε δρόμο μπροστά μας»

Χαρδούβελης: «Ξεκινήσαμε ένα μαραθώνιο σήμερα, έχουμε δρόμο μπροστά μας»

Κλειστά κρατούν τα χαρτιά τους για το θέμα των φοροελαφρύνσεων ο υπ. Οικονομικών και ο υφυπ. Γιώργος Μαυραγάνης - Για άκρως εποικοδομητικές συζητήσεις έκανε λόγο ο επικεφαλής κλιμακίου της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο

Χαρδούβελης: «Ξεκινήσαμε ένα μαραθώνιο σήμερα, έχουμε δρόμο μπροστά μας»
Ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι συνομιλίες των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι.

Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε: «Ξεκινήσαμε ένα μαραθώνιο σήμερα, έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Συζητήσαμε για τα νούμερα του προϋπολογισμού, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».  

Σε ερώτηση αν  αποδέχονται οι δανειστές τις θυσίες του ελληνικού λαού, αν καταλαβαίνουν, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε  ότι καταλαβαίνουν. Πάντως οι επικεφαλής του ΥΠΟΙΚ εξερχόμενοι του κτηρίου του ΟΟΣΑ όπου «φιλοξενείται» η διαπραγμάτευση αρνήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα  αν ετέθη το θέμα των φοροελαφρύνσεων.

Κλείσιμο
Ο επικεφαλής κλιμακίου της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο με τη σειρά του προέβη στις εξής δηλώσεις: 
«Είχαμε εποικοδομητικές συζητήσεις σήμερα και προσδοκούμε να συνεχίσουμε αύριο και με τους άλλους υπουργούς». 




Το πρόγραμμα της ελληνικής αποστολής

Η ελληνική ομάδα διαπραγμάτευσης, η οποία αριθμεί περί τα 20 άτομα, «πέταξε» από την Αθήνα στις 08.35 το πρωί (Ωρα Ελλάδος) της Τρίτης για να βρεθεί στο Παρίσι στις 11.10 τοπική ώρα.

Την ευθύνη της οργάνωσης των συναντήσεων έχει αναλάβει ο καθηγητής και πρέσβης της  Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι κ. Γιώργος Πρεβελάκης.

Ολες οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις αίθουσες της ελληνικής αντιπροσωπείας στον ΟΟΣΑ.

Το απόγευμα της Τρίτης η τρόικα συναντήθηκε με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Την Τετάρτη πρωί ή βράδυ με τα άλλα Υπουργεία και την Πέμπτη το πρωί θα γίνει σύνοψη των επαφών. Το απόγευμα της Πέμπτης ενδέχεται να υπάρξει ενημέρωση των δημοσιογράφων στο κτήριο της ελληνικής πρεσβείας.   

Την Παρασκευή ο Πρόεδρος του ΣΟΕ κ. Χρήστος Στεφανάδης θα ενημερώσει για το αποτέλεσμα των συναντήσεων το Euro Working Group (Eurogroup σε επίπεδο συνεργατών Υπουργών).


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης