FT: Μειώσεις φόρων από το 2015 θα ζητήσει η Ελλάδα από την τρόικα

FT: Μειώσεις φόρων από το 2015 θα ζητήσει η Ελλάδα από την τρόικα

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ελλάδα μπορεί να πετύχει το 2014 ανάπτυξη έως και
1%

FT: Μειώσεις φόρων από το 2015 θα ζητήσει η Ελλάδα από την τρόικα
Να πείσει τους πιστωτές της ότι δικαιούται μειώσεις φόρων το 2015, έπειτα από τόσα χρόνια σκληρής λιτότητας, επιδιώκει η Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι η χώρα είναι πλέον σε καλό δρόμο και θα ξεπεράσει με άνεση τους δημοσιονομικούς της στόχους για το τρέχον έτος.

Με αφορμή την έναρξη των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι, οι  Financial Times αναφέρουν ότι η χώρα μας θα ζητήσει μειώσεις φόρων από το 2015, τονίζοντας πως ανάμεσα στα μέτρα που αναμένεται να προτείνει στην τρόικα ο κ. Χαρδούβελης είναι φορολογικές ελαφρύνσεις στο ΦΠΑ, στον ΕΦΚ επί των καυσίμων θέρμανσης και στο φόρο αλληλεγγύης.

«Οι ελαφρύνσεις αυτές θα προσφέρουν στους Έλληνες φορολογούμενους την ανακούφιση που τόσο πολύ χρειάζονται λόγω της άνευ προηγούμενου υψηλής φορολογίας, ενώ θα δώσει, επίσης, μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει βγει επιτέλους από την κρίση», αναφέρουν οι FT.

Το δημοσίευμα αναφέρει ακόμη ότι η Ελλάδα μπορεί να πετύχει το 2014 ανάπτυξη έως και
1%.


H βρετανική εφημερίδα επικαλείται δήλωση αξιωματούχου της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με τον οποίο η ελληνική οικονομία, σε τριμηνιαία βάση, αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,5% το β΄ τρίμηνο.
Κλείσιμο

Όπως επισημαίνουν οι FT, εάν επιβεβαιωθεί η εν λόγω εκτίμηση, τότε η Ελλάδα θα πετύχει ανάπτυξη πάνω από το 0,6% που προβλέπει η τρόικα.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης