CNBC: Η Ελλάδα «αποφοιτά» από τα σκληρά μαθήματα της τρόικας

CNBC: Η Ελλάδα «αποφοιτά» από τα σκληρά μαθήματα της τρόικας

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, η χώρα μας προσπαθεί να δείξει ότι απομακρύνεται από το χάος της οικονομικής κρίσης και πως μπορεί να σταθεί στα πόδια της

Reuters: Μετά τα μέσα Οκτωβρίου η συζήτηση για το ελληνικό χρέος
Επιστροφή στο... σχολείο για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να δείξει ότι απομακρύνεται από το χάος της οικονομικής κρίσης και του του παραλυτικού χρέους και πως μπορεί να σταθεί στα πόδια της.

Τα παραπάνω αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα του για την χώρα μας το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, με αφορμή την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στο Παρίσι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, απώτερος στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να «αποφοιτήσει» η χώρα με επιτυχία από το πρόγραμμα διάσωσης, όταν αυτό λήξει το 2016, χωρίς περαιτέρω βοήθεια  όπως έκαναν φέτος η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.

Κλείσιμο
Το CNBC επικαλείται, μάλιστα, πηγές του υπουργείου Οικονομικών που μίλησαν στο πρακτορείο και είπαν πως στο πλαίσιο της επικοινωνιακής στρατηγικής η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε η συνάντηση με την τρόικα να πραγματοποιηθεί στο Παρίσι. Ωστόσο, ξεκαθάρισαν ότι η αλλαγή αυτή δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την τρόικα.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης