Ζημιές 95,5 εκατ. κατέγραψε η Ελληνική Τράπεζα της Κύπρου

Ζημιές 95,5 εκατ. κατέγραψε η Ελληνική Τράπεζα της Κύπρου

Τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2014 ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Τράπεζα - Yπογραμμίζει τη δέσμευσή της για στήριξη της κυπριακής οικονομίας και την πορεία ανάκαμψης

Ζημιές 95,5 εκατ. κατέγραψε η Ελληνική Τράπεζα της Κύπρου
Ζημιά 95,5 εκατομμυρίων, μετά τη φορολογία, για το πρώτο εξάμηνο του 2014, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Ελληνική Τράπεζα της Κύπρου, σε σύγκριση με ζημία 46,1 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Για την περίοδο που έληξε στις 30 Ιουνίου του 2014, ο Όμιλος της Ελληνικής Τράπεζας παρουσίασε κέρδος από συνήθεις εργασίες πριν τις προβλέψεις ύψους 87,1 εκατ., σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 46%, σε σύγκριση με 59,6 εκατ. για την αντίστοιχη περσινή περίοδο, λόγω κυρίως της αύξησης των καθαρών εσόδων.

Σύμφωνα με την Ελληνική Τράπεζα, το αρνητικό οικονομικό περιβάλλον και η συνεχιζόμενη αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων συνεχίζει να επηρεάζει την ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου του Ομίλου. Ως αποτέλεσμα, οι προβλέψεις για απομείωση της αξίας των χορηγήσεων ανέρχονται σε 194,0 εκατ., σημειώνοντας αύξηση ύψους 99,4 εκατ. σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρουσιάζοντας αύξηση 105%.

Κλείσιμο
Η Ελληνική Τράπεζα σημειώνει ότι οι στρατηγικοί της στόχοι συνεχίζουν να επικεντρώνονται στη διαφύλαξη και ενίσχυση των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας, στη διασφάλιση υγιούς ρευστότητας και στην αποτελεσματική διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου, ενώ σημαντικός στρατηγικός της στόχος είναι επίσης η ενίσχυση της επιχειρησιακής ικανότητας της τράπεζας σε σχέση με τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης