Εξασφάλιση 800 εκατ. ευρώ για τα υγρά και στερεά απόβλητα της Αττικής

Εξασφάλιση 800 εκατ. ευρώ για τα υγρά και στερεά απόβλητα της Αττικής

Τα κονδύλια θα διατεθούν από το Ταμειακό Πρόγραμμα για το περιβάλλον της περιόδου 2014-2020, με στόχο την ανάπτυξη των αναγκαίων δράσεων και υποδομών διαχείρισης αποβλήτων στην Αττική

Εξασφάλιση 800 εκατ. ευρώ για τα υγρά και στερεά απόβλητα της Αττικής
Το ποσό των 800 εκατ. ευρώ για τη διαχείριση των υγρών και στερεών αποβλήτων της Αττικής διασφαλίστηκαν για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, μετά την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νικόλαο Ταγαρά.
 
Τα κονδύλια θα διατεθούν από το Ταμειακό Πρόγραμμα για το περιβάλλον της περιόδου 2014-2020, με στόχο την ανάπτυξη των αναγκαίων δράσεων και υποδομών διαχείρισης αποβλήτων στην Αττική.
 
Εξ' αυτών, 400 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τη διαχείριση των στερεών και 400 εκατ. για τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων. Σημειώνεται ότι τα προαναφερόμενα ποσά είναι πλέον αυτών που θα διατεθούν μέσω του νέου ΠΕΠ Αττικής.
 
Κλείσιμο
Το Σύμφωνο Συνεργασίας που υπεγράφη αποτέλεσε αντικείμενο πολύμηνων διαπραγματεύσεων, στο πλαίσιο εκπόνησης των προγραμμάτων της νέας Προγραμματικής Περιόδου, ενώ ο τρόπος, οι δράσεις και τα έργα στα οποία θα διατεθούν δεν είναι δεσμευτικά για τη νέα διοίκηση.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης