Νέα προγράμματα εθελουσίας εξόδου από τις τράπεζες

Νέα προγράμματα εθελουσίας εξόδου από τις τράπεζες

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των λειτουργιών τους - Η πτώση του μισθολογικού κόστους παραμένει βασική προτεραιότητα

Νέα προγράμματα εθελουσίας εξόδου από τις τράπεζες
Νέα προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης σχεδιάζουν να εφαρμόσουν από Σεπτέμβριο οι τράπεζες στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των λειτουργιών τους. Μετά την αποχώρηση σχεδόν 6.000 τραπεζοϋπαλλήλων τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, οι γιγαντωμένοι λόγω των συγχωνεύσεων πιστωτικοί όμιλοι δρομολογούν νέες εθελούσιες για τη μείωση του προσωπικού, καθώς η πτώση του μισθολογικού κόστους παραμένει βασική προτεραιότητά τους.

Η Alpha Bank θέλει να «ξεμπλοκάρει» το πρόγραμμα που κόλλησε λόγω του κόστους που έπρεπε να αποδώσει στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων. Η Eurobank από την πλευρά της ενδέχεται να προχωρήσει σε περιορισμένης έκτασης εθελούσια, ενώ και στην Τράπεζα Πειραιώς εξετάζονται εναλλακτικές για τη μείωση του προσωπικού.

Πιο αναλυτικά, στην Alpha Bank αναζητούν τρόπο για να εφαρμόσουν το συντομότερο δυνατό το πρόγραμμα που «πάγωσε» λόγω του κόστους που πρέπει να αποδώσει η τράπεζα στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να υπάρξουν εξελίξεις μέσα στο φθινόπωρο.

Κλείσιμο
Η Alpha Bank είναι η μοναδική τράπεζα που δεν προχώρησε σε εθελούσια από τότε που ξεκίνησε η συγκέντρωση του τραπεζικού κλάδου. Μετά την απορρόφηση της Εμπορικής, η τράπεζα είχε θέσει στόχο την αποχώρηση τουλάχιστον 800 εργαζόμενων, ένας αριθμός που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να επαναξιολογηθεί. Σημειώνεται ότι με το ισχύον νομικό πλαίσιο η τράπεζα πρέπει να απευθυνθεί στο σύνολο των εργαζομένων.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, η τράπεζα αναζητά τη λύση που θα οδηγήσει στη μείωση του προσωπικού με το χαμηλότερο δυνατό κόστος και σε συνδυασμό με την πρόθεση της διοίκησης να περιοριστούν οι κοινωνικές επιπτώσεις, το ενδεχόμενο των απολύσεων έχει απομακρυνθεί.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης