Αύξηση στις τιμές του φυσικού αερίου τουλάχιστον 25% δείχνουν τα συμβόλαια

Αύξηση στις τιμές του φυσικού αερίου τουλάχιστον 25% δείχνουν τα συμβόλαια

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η τιμή χονδρικής του φυσικού αερίου θα αυξηθεί κατά 12% το επόμενο διάστημα, καθώς θα υπάρχει συνεχώς η ανησυχία για ύπαρξη διακοπών στην προμήθεια, με την Ελλάδα να επηρεάζεται περισσότερο σε μία μεγάλη κρίση, καθώς έχει τη μεγαλύτερη εξάρτηση

Αύξηση στις τιμές του φυσικού αερίου τουλάχιστον 25% δείχνουν τα συμβόλαια
Οι διαχειριστές προετοιμάζονται για υψηλότερες ευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου, καθώς η σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας απειλεί να διαταράξει τις προμήθειες του καυσίμου αυτό το χειμώνα. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η τιμή χονδρικής του φυσικού αερίου θα αυξηθεί κατά 12% το επόμενο διάστημα, καθώς θα υπάρχει συνεχώς η ανησυχία για ύπαρξη διακοπών στην προμήθεια, με την Ελλάδα να επηρεάζεται περισσότερο σε μία μεγάλη κρίση, καθώς έχει τη μεγαλύτερη εξάρτηση.

Η αγορά του φυσικού αερίου του Ηνωμένου Βασιλείου είναι η μεγαλύτερη της Ευρώπης και θεωρείται δείκτης. Τον Ιούλιο, πάντως, οι τιμές είχαν υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2010, καθώς ο ήπιος χειμώνας αύξησε τα ευρωπαϊκά αποθέματα  σε υψηλά του 2008. Οι αναλυτές αναφέρουν ότι τώρα είναι καλοκαίρι, αυτό βοηθάει, και πολλοί άνθρωποι βρίσκονται σε διακοπές. Όταν, όμως, όλοι επιστρέψουν και ξεκινήσει το κρύο θα υπάρξει μεγάλη πίεση, που θα συμπαρασύρει και την ηλεκτρική ενέργεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση φυσικού αερίου στην βόρεια Ευρώπη είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την αγορά παραγώγων τα συμβόλαια για τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο βρίσκονται σε επίπεδα τουλάχιστον 20% πάνω από τις τρέχουσες τιμές. Ειδικότερα, το συμβόλαιο παράδοσης του Ιανουαρίου, στη βρετανική αγορά, έχει ήδη ενισχυθεί 25%  από τα χαμηλά του τρέχοντος έτους και η τιμή διαμορφώνεται στο 62.45 πένα ανά θερμίδα . Τα futures του Φεβρουαρίου ήταν στα 62,52 πένες ανά θερμίδα και Μαρτίου διαπραγματεύθηκε στα 60,67 πένες.

Από την άλλη, στη Νέα Υόρκη, τα futures φυσικού αερίου υποχώρησαν κατά  0,52% και ο δείκτης Ενέργειας υποχώρησε κατά 1,4%.

Η Gazprom καλύπτει το 15% της ευρωπαϊκής ζήτησης για φυσικό αέριο διέκοψε την παράδοση φυσικού αερίου στην Ουκρανία στις 16 Ιουνίου και έτσι τα αποθέματα έχουν πέσει κάτω από το μισό.
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης