Κοντά στις 2.000 μονάδες ο S&P που χτύπησε το 28 ρεκόρ κλεισίματος το 2014

Κοντά στις 2.000 μονάδες ο S&P που χτύπησε το 28 ρεκόρ κλεισίματος το 2014

Στις 1.992 μονάδες ο αμερικανικός δείκτης βαρόμετρο - Σε χαμηλό 2 μηνών ο χρυσός - Ράλι 5,35% για την Hewlett-Packard

Κοντά στις 2.000 μονάδες ο S&P που χτύπησε το 28 ρεκόρ κλεισίματος το 2014
Άνοδος των αμερικανικών μετοχών την Πέμπτη, με τον S&P 500 να καταγράφει άλλο ένα ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές είδαν ενθαρρυντικά τα οικονομικά στοιχεία και αναμένουν το μήνυμα της επικεφαλής της Fed κατά τη συνδιάσκεψη του Jackson Hole την Παρασκευή να είναι προς την συνέχιση της στήριξης της αμερικανικης οικονομίας και των χαμηλών επιτοκίων.

«Δεν υπάρχει τάση να αλλάξει κάτι. Συνεχίζουμε να βλέπουμε θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία», αναφέρει ο  Dave Rhoda, επικεφαλής σύμβουλος επενδύσεων στην Fargo Private Bank.

Ο Dow κατέγραψε άνοδο 61 μονάδων ή 0,36% στις 17.040 μονάδες. Ο S&P 500  σημείωσε κέρδη 0,28% στις 1.992 μονάδες ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,12% στις 4.532 μονάδες. 

Ο δείκτης φόβου (VIX) σημείωσε πτώση 0,7% στο 11.71.

«Οι αγορές αναμένουν κάποιες ενδείξεις από τη Yelln για το τι θα συμβεί όταν τερματιστεί η πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης», λέει στο Bloomberg Peter Dixon, οικονομολόγος στη Commerzbank στο Λονδίνο. «Υποθέτω ότι θα πει ότι εξαρτάται από τα οικονομικά στοιχεία. Η αμερικανική οικονομία έχει ένα λογικό μέγεθος. Ο βασικό στόχος των κεντρικών τραπεζών, με τη Υellen στην πρώτη γραμμή, είναι το πώς θα καταφέρουν να απογαλακτίσουν τις αγορές από την απεριόριστη παροχή ρευστότητας όταν η οικονομία ανακάμπτει αλλά παραμένει εύθραυστη».
Κλείσιμο

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,3% χθες, έχοντας κάνει ριμπάουντ 4% από το χαμηλό τριών μηνών της 7ης Αυγούστου, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι οι κεντρικές τράπεζες θα διατηρήσουν τα επιτόκια χαμηλά ακόμη κι εάν η οικονομία παρουσιάζει ενδείξεις ανάκαμψης.

Την ίδια ώρα, μπαράζ από macro ανακοινώθηκαν σήμερα. Στο  υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2010 σκαρφάλωσε η δραστηριότητα του αμερικανικού μεταποιητικού τομέα τον Αύγουστο. Συγκεκριμένα ο δείκτης μεταποίησης PMI της Μarkit αναρριχήθηκε στις 58,0 μονάδες τον Αύγουστο από 55,8 μονάδες τον Ιούλιο, υψηλό άνω των τεσσάρων ετών.

Παράλληλα, κατά 14 χιλ. μειώθηκαν οι αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ, φτάνοντας στις 298 χιλ. Ο αριθμός των αιτήσεων υποχώρησε κάτω από τις 300 χιλ. για τρίτη φορά σε διάστημα πέντε εβδομάδων σηματοδοτώντας ότι οι απολύσεις παραμένουν λιγότερες από τις προσλήψεις. Οι αναλυτές ανέμεναν μείωση των αιτήσεων στις 300 χιλ.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, οι μεταπωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν αναπάντεχα τον Ιούλιο, αγγίζοντας υψηλό 10 μηνών, καθώς η μείωση του κόστους δανεισμού και η αύξηση των αποθεμάτων προσέλκυσε αγοραστές.

Ο δείκτης leading indicators, που αντανακλά τις προοπτικές για τους επόμενους τρεις με έξι μήνες, ενισχύθηκε 0,9% τον Ιούλιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στο πεδίο των μετοχών, η Hewlett-Packard σημείωσε άνοδο5,35% καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τρίτου τριμήνου χρήσης έφτασαν στα 985 εκατ. δολάρια ή 52 σεντς ανά μετοχή. Τα προσαρμοσμένα κέρδη έφτασαν στα 89 σεντς.

H μετοχή της EBay με άνοδο 4,66% ενώ η Gap ενισχύθηκε 0,16%

Απώλειες 1,31% κατέγραψε η Dollar Tree, μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη της υποχώρησαν το τελευταίο τρίμηνο. Τα κέρδη της διαμορφώθηκαν σε 121,5 εκατ. δολ. από 124,7 εκατ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα, με τις πωλήσεις να ενισχύονται 9,5% στα 2,03 δισ. δολ.

Η Ιntel Corp ενισχύθηκε 1,88%, η JPMorgan Chase σημείωσε άνοδο 1,49%, η Johnson & Johnson κέρδισε 0,95%, η Travelers Cos έκλεισε υψηλότερα 0,89%, ενώ η Wal-Mart σημείωσε άνοδο 0,79%.

Η Bank of America ενισχύθηκε 4,1%, η Citigroup Inc σημείωσε άνοδο 2,6%, η SunTrust Banks κατέγραψε άνοδο 2,5%, η Quanta Services έκλεισε υψηλότερα 2,3%.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης