Κομισιόν: Ανακοινώνει μέτρα για τη στήριξη των οπωροκηπευτικών προϊόντων

Κομισιόν: Ανακοινώνει μέτρα για τη στήριξη των οπωροκηπευτικών προϊόντων

Αναλάμβάνει δράση για τη «σταθεροποίηση της αγοράς», μετά την απόφαση της Ρωσίας να απαγορεύσει για ένα χρόνο την εισαγωγή τροφίμων από την ΕΕ


Κομισιόν: Ανακοινώνει μέτρα για τη στήριξη των οπωροκηπευτικών προϊόντων
Μέτρα για τη «σταθεροποίηση της αγοράς» σχετικά με τα αλλοιώσιμα οπωροκηπευτικά προϊόντα που πλήττονται από το ρωσικό εμπάργκο, αναμένεται να ανακοινώσει η Κομισιόν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Τη δράση αυτή ανακοίνωσε ο αρμόδιος επίτροπος Γεωργίας, Ντάτσιαν Τσιόλιος το απόγευμα της Πέμπτης, μετά την συνεδρίαση των εμπειρογνωμόνων που εξέτασαν τις επιπτώσεις του εμπάργκο στην αγροτική οικονομία της Ε.Ε., μετά την απόφαση της Ρωσίας να απαγορεύσει για ένα χρόνο την εισαγωγή τροφίμων από την ΕΕ, τονίζοντας ότι  «θα είναι αναλογική και οικονομικά αποδοτική».

Η αξία των ευρωπαϊκών εξαγωγών φρούτων, λαχανικών, κρεατικών και ψαριών προς τη Ρωσία εκτιμάται σε 11 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κλείσιμο
Ο ίδιος απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους αγρότες εμφανίστηκε καθησυχαστικός δηλώνοντας ότι «παρακολουθούμε κάθε κλάδο και κάθε αγορά και θα λαμβάνω μέτρα μόλις αναδύονται οι κίνδυνοι. Μέσω της μεταρρυθμισμένης κοινής γεωργικής πολιτικής, έχουμε τα δημοσιονομικά και νομικά μέσα για την ανάληψη ευρωπαϊκής δράσης, από κοινού με τα κράτη μέλη. Πρωταρχικός στόχος είναι η εμπιστοσύνη της αγοράς μέσω της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης