Βρούτσης: Στόχος μας η δημιουργία ασφαλιστικής συνείδησης

Βρούτσης: Στόχος μας η δημιουργία ασφαλιστικής συνείδησης

Όπως είπε ο υπουργός, η λειτουργία του ΚΕΑΟ συνιστά την πρώτη ουσιαστική και συστηματική προσπάθεια της πολιτείας να αντιμετωπίσει με ενιαίο και διαφανή τρόπο το ζήτημα της είσπραξης των καθυστερούμενων ασφαλιστικών οφειλών από όλα τα Ταμεία

Βρούτσης: Στόχος μας η δημιουργία  ασφαλιστικής συνείδησης
Πρόσβαση σε στοιχεία όπως ο αριθμός των οφειλετών, το ύψος των οφειλών στα Ταμεία αλλά και ο επιμερισμός τους ανά Περιφερειακή Υπηρεσία παρέχεται στους πολίτες μέσω της τριμηνιαίας έκθεσης του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, την καθιέρωση της οποίας ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.

Ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε τη δημιουργία του Κέντρου «μεταρρυθμιστική τομή στο πεδίο της κοινωνικής ασφάλισης», κάνοντας λόγο για «συγκροτημένη παρέμβαση νοικοκυρέματος σε ένα κατακερματισμένο σύστημα γεμάτο ανισότητες, διάτρητο, που “έμπαζε” από παντού».

Όπως είπε ο κ. Βρούτσης, η λειτουργία του ΚΕΑΟ συνιστά την πρώτη ουσιαστική και συστηματική προσπάθεια της πολιτείας να αντιμετωπίσει με ενιαίο και διαφανή τρόπο το ζήτημα της είσπραξης των καθυστερούμενων ασφαλιστικών οφειλών από όλα τα Ταμεία.

Κλείσιμο
Στόχος του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, «ήταν και παραμένει η δημιουργία και η εμπέδωση ασφαλιστικής συνείδησης» καθώς και «μιας νέας κοινωνικής αντίληψης που θα στηρίζεται στην πεποίθηση ότι η συνεπής πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών δεν αποτελεί μια εθελοντική και κατά περίσταση συνεισφορά επιχειρήσεων και πολιτών, αλλά εκπλήρωση της αυτονόητης υποχρέωσής τους στη συλλογική προσπάθεια για την ανάπτυξη της χώρας».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΑΟ μέχρι τις 31.7.2014 είχαν ενταχθεί στο Κέντρο συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 10.472.769.238,72 ευρώ από συνολικά 213.234 οφειλέτες.

Από το τρέχον υπόλοιπο των οφειλών από την ημερομηνία ένταξης τους μέχρι και τις 4.8.2014, το 17% δημιουργήθηκε από οφειλέτες που ξεκίνησαν να δημιουργούν οφειλές για πρώτη φορά από το 2009 και μετά, ενώ το 83% δημιουργήθηκε από οφειλέτες που ξεκίνησαν να δημιουργούν οφειλές για πρώτη φορά από το 2009 και παλαιότερα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης