BofA: Φοβόμαστε ότι τώρα έρχονται αρνητικές εκπλήξεις από την Ελλάδα

BofA: Φοβόμαστε ότι τώρα έρχονται αρνητικές εκπλήξεις από την Ελλάδα

Η θετική ειδησεογραφία σε οικονομικό και θεσμικό μέτωπο δεν θα συνεχιστεί, λέει ο οίκος - Βλέπει κινδύνους από stress tests και πολιτικές εξελίξεις

BofA: Φοβόμαστε ότι τώρα έρχονται αρνητικές εκπλήξεις από την Ελλάδα
Η Ελλάδα δεν έχει άλλα περιθώρια να δώσει θετικές εκπλήξεις, σε ό,τι αφορά στις οικονομικές επιδόσεις της αλλά και τις θεσμικές εξελίξεις, προειδοποιεί η Bank of America Merrill Lynch με σημερινή της έκθεση.

Ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος δηλώνει  μεν άνετος με τις αναβαθμισμένες προβλέψεις του για την ελληνική οικονομία (βλέπει  αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,5% φέτος και κατά 1,7% του χρόνου), όμως, προειδοποιεί ότι η βελτίωση του momentum επιβραδύνεται. Και την ίδια στιγμή, πλησιάζουν κρίσιμες ημερομηνίες για τη χώρα, σε θεσμικό επίπεδο (έκτη αξιολόγηση του προγράμματος, stress tests της ΕΚΤ και OSI), ενώ αυξάνονται τα πολιτικά ρίσκα (με την εκλογή Προέδρου).

Η Bank of America Merrill Lynch σημειώνει ότι οι ισχυρές εισροές κεφαλαίων από τον τουρισμό συνέβαλαν στην ενίσχυση του momentum της εσωτερικής ζήτησης και των εξαγωγών υπηρεσιών, και οδηγώντας, σε ένα βαθμό, στις τελευταίες θετικές εκπλήξεις του ΑΕΠ. Η τάση αυτή συνεχίστηκε τον Ιούνιο και αναμένεται να συνεχιστεί μέσα στο τρίτο τρίμηνο, αλλά να εξασθενίσει προς τα τέλη του έτους, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης