New York Times: Μειώθηκε ο πληθωρισμός - Πέφτει η ανεργία της Ευρωζώνης

New York Times: Μειώθηκε ο πληθωρισμός - Πέφτει η ανεργία της Ευρωζώνης

«Η ανησυχία για τον αποπληθωρισμό αμβλύνεται εν μέρει από την πτώση της ανεργίας στο 11,5% τον περασμένο Ιούνιο και από 11,6% τον περασμένο Μάιο» επισημαίνεται

New York Times:  Μειώθηκε ο πληθωρισμός - Πέφτει η ανεργία της Ευρωζώνης
«Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη μειώθηκε τον Ιούλιο στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009, ωστόσο μεμονωμένα στοιχεία που καταδεικνύουν πτώση της ανεργίας, διασφαλίζουν εν μέρει ότι η περιοχή δεν αντιμετωπίζει προς το παρόν» τον κίνδυνο αποπληθωρισμού, αναφέρει η «Νιου Γιορκ Τάιμς», επικαλούμενη στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat). 

Σε ανταπόκριση της εφημερίδας από την Φραγκφούρτη, επισημαίνεται ότι «η ανησυχία για τον αποπληθωρισμό αμβλύνεται εν μέρει από την πτώση της ανεργίας στο 11,5% τον περασμένο Ιούνιο και από 11,6% τον περασμένο Μάιο. Συγκεκριμένα, η ανεργία μειώθηκε σε όλες τις χώρες που επλήγησαν χειρότερα από την κρίση, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία. Ωστόσο, Ισπανία και Ελλάδα συνεχίζουν να έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη, καθώς το ποσοστό στην Ισπανία ανήλθε τον περασμένο Ιούνιο στο 24,5%, ενώ στην Ελλάδα κυμαινόταν στο 27,3% τον περασμένο Απρίλιο. Από την πλευρά τους, οικονομολόγοι δηλώνουν ότι το επίπεδο ανεργίας εντός ευρωζώνης παραμένει πολύ υψηλό για να ασκηθεί πίεση στους εργοδότες για αυξήσεις μισθών, μια προοπτική που ενδεχομένως θα αύξανε τον πληθωρισμό». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης