Η Der Standard «βλέπει» ανάπτυξη για πρώτη φορά μετά το 2008 στην Ελλάδα

Η Der Standard «βλέπει» ανάπτυξη για πρώτη φορά μετά το 2008 στην Ελλάδα

«Χάρη στους τουρίστες που ξοδεύουν, η εθνική οικονομία σημείωσε μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου ανάπτυξη κατά 0,4%», σημειώνει η αυστριακή εφημερίδα

Η Der Standard «βλέπει» ανάπτυξη για πρώτη φορά μετά το 2008 στην Ελλάδα
Για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας για πρώτη φορά μετά το 2008 κάνει λόγο η αυστριακή εφημερίδα «Der Standard» σε δημοσίευμά της, επικαλούμενη και στοιχεία του ΚΕΠΕ.

Όπως αναφέρει «χάρη στους τουρίστες που ξοδεύουν, η εθνική οικονομία σημείωσε μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου ανάπτυξη κατά 0,4%, για πρώτη φορά θετική από το 2008».
Ενώ τονίζει ακόμη πως «μπορεί η οικονομική κρίση να καταπιέζει επί πολύ ακόμη χρόνο τους ανθρώπους στην Ελλάδα, όπου τα προηγούμενα χρόνια αυξήθηκε μαζικά η ανεργία και η φτώχεια, ωστόσο οι υπεύθυνοι της στατιστικής έχουν ένα μικρό θετικό μήνυμα για τη χώρα, καθώς στο δεύτερο τρίμηνο του 2014 η ελληνική οικονομία παρουσιάζει και πάλι ανάπτυξη, για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της κρίσης».

Η εφημερίδα επικαλείται στοιχεία του ΚΕΠΕ, σύμφωνα με τα οποία το ποσοστό ανάπτυξης το β’ τρίμηνο φέτος ήταν στο 0,38% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρσι, ενώ το α’ τρίμηνο η οικονομία της χώρας είχε συρρίκνωση κατά 0,9%, με το ΚΕΠΕ να αναμένει στο γ’ και δ’ τρίμηνο φέτος, ανάπτυξη κατά 1,2% και 1,9%, αντίστοιχα, και για το τέλος του 2014 υπολογίζει πως η ανάπτυξη θα είναι μεταξύ 0,5% και 0,7% σε σχέση με πέρσι.
Κλείσιμο

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ανάλογες είναι για την Ελλάδα και οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αναμένει φέτος ανάπτυξη στο 0,6% και για τον επόμενο χρόνο στο 2,9%, με τον ΟΟΣΑ να εμφανίζεται κάπως απαισιόδοξος αναμένοντας για φέτος ανάπτυξη με αρνητικό πρόσημο στο 0,3% που όμως το 2015 θα είναι θετική και σε ποσοστό 1,9%, ενώ την ίδια στιγμή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «βλέπει» την Ελλάδα να παρουσιάζει ανάπτυξη το 2016 μάλιστα στο σχεδόν 4%.

Καταλήγοντας, η «Der Standard» επισημαίνει πως οι οικονομολόγοι συμφωνούν ότι μεγάλοι αναπτυξιακοί ρυθμοί παίζουν καθοριστικό ρόλο στη μείωση της ανεργίας, της φτώχειας και του σωρευμένου δημόσιου χρέους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης