Χαμηλό 8μήνου για το ευρώ στο 1,34 έναντι του δολαρίου

Χαμηλό 8μήνου για το ευρώ στο 1,34 έναντι του δολαρίου

Μετά την ανακοίνωση ότι οι τιμές καταναλωτή στην Ισπανία μειώθηκαν κατά 0,3% τον Ιούλιο 

Χαμηλό 8μήνου για το ευρώ στο 1,34 έναντι του δολαρίου
Το ευρώ υποχώρησε κάτω από το επίπεδο των 1,34 δολαρίων, σε χαμηλό 8μήνου, ενώ οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων διαμορφώθηκαν σε χαμηλά επίπεδα - ρεκόρ, εν όψει της ανακοίνωσης των στοιχείων για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο που αναμένεται να ενισχύσουν τα επιχειρήματα για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Η ισοτιμία του ευρώ διαμορφώθηκε στα 1,3395 δολάρια, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2013, πριν ανακάμψει στα 1,34 δολάρια, μετά την ανακοίνωση ότι οι τιμές καταναλωτή στην Ισπανία μειώθηκαν κατά 0,3% τον Ιούλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013. Χρηματιστές δήλωναν ότι αν και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Γερμανίας είναι χαμηλότερα των προβλέψεων, θα ενισχυθούν οι πιέσεις στην ΕΚΤ να τυπώσει χρήμα για να ενισχύσει την ανάπτυξη και να αποφύγει τους κινδύνους αποπληθωρισμού.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται πτωτικά, καθώς η μεγάλη γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία Total επλήγη από ανησυχίες για τις επενδύσεις της στη Ρωσία μετά την ενίσχυση των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Μόσχας. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Eurofirst 300 υποχωρεί κατά 0,2%. Οι επενδυτές περιμένουν επίσης την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της σήμερα και στατιστικά στοιχεία που πιθανόν να δείξουν ότι η αμερικανική οικονομία ανέκαμψε δυναμικά στο δεύτερο τρίμηνο.

Κλείσιμο
«Η πιθανότητα να χρειαστεί η ΕΚΤ να προσφύγει σε μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης στο τέλος του έτους αυξάνεται έντονα», δήλωσε υπεύθυνος στρατηγικής για τα επιτόκια στην τράπεζα ING. H αντίθεση μεταξύ της υποτονικής οικονομίας της Ευρωζώνης και μίας σταδιακά πιο εύρωστης ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας είναι ένας παράγοντας που εξηγεί την άνοδο του δολαρίου σε υψηλό 6 μηνών αυτή την εβδομάδα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης