Ι. Μπρας: Έτσι θα κάνουμε το Ηράκλειο λιμάνι - σταθμό για την κρουαζιέρα

Ι. Μπρας: Έτσι θα κάνουμε το Ηράκλειο λιμάνι - σταθμό για την κρουαζιέρα

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου μιλά για τα σχέδια και τη συνεργασία με το αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης για τη δημιουργία του πρώτου επιβατηγού σταθμού ειδικά για κρουαζιέρα μέσα σε αεροδρόμιο

Ι. Μπρας: Έτσι θα κάνουμε το Ηράκλειο λιμάνι - σταθμό για την κρουαζιέρα
Σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά λιμάνια της Μεσογείου στον τομέα της κρουαζιέρας εξελίσσεται χρόνο με τον χρόνο  το Ηράκλειο της Κρήτης.  Στόχος είναι να κερδίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα των 39,4 δισεκατομμυρίων ευρώ πόσο στο οποίο ανέρχονται τα έσοδα της ευρωπαϊκής κρουαζιέρας. Και οι ευκαιρίες είναι πολλές αφού υπάρχουν 43 εταιρείες κρουαζιέρας που εδρεύουν στην Ευρώπη, και δραστηριοποιούνται με 125 κρουαζιερόπλοια χωρητικότητας περίπου 145.000 κλινών.

Η Ελλάδα από όλο αυτό τον πακτωλό χρημάτων είχε πέρσι έσοδα  574 εκατομμυρίων ευρώ και ήταν έβδομη στη λίστα.

Στο πλαίσιο αυτό και για τα επόμενα δυο χρόνια, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των εταιρειών που χρησιμοποιούν το  Ηράκλειο ως λιμάνι αφετηρίας-κατάληξης δρομολογίων  κρουαζιέρας (homeport), ο Οργανισμός Λιμένος της πόλης αναπτύσσει  στρατηγική συνεργασία με το αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας γα τη δημιουργία του πρώτου επιβατηγού σταθμού, μέσα σε αεροδρόμιο για τουρίστες κρουαζιέρας.

«Σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι η δημιουργία νέων υποδομών για την εξυπηρέτηση επιβατών κρουαζιέρας (homeport) στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, παράλληλα με την αντίστοιχη δημιουργία νέων υποδομών στο λιμάνι του Ηρακλείου» επισημαίνει  ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ, Ιωάννης Μπρας:

«Ο ΟΛΗ έχει ήδη χρηματοδοτήσει την σύνταξη πλήρους Μελέτης-Τευχών Δημοπράτησης, που έχει ήδη ολοκληρωθεί και κατατεθεί στην ΥΠΑ, για την δημιουργία του πρώτου ‘cruise terminal in airport’. Δηλαδή, ενός χώρου αποκλειστικά για χρήση από τους επιβάτες πτήσεων, charter ή μεμονωμένων που έρχονται ή φεύγουν από το Ηράκλειο πριν ή μετά την κρουαζιέρα τους.
Κλείσιμο

 Αυτή την στιγμή αναμένουμε τις τελευταίες ενέργειες της ΥΠΑ, προκειμένου να ξεκινήσει το έργο για το οποίο έχει ήδη εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων» και προσθέτει:
«Η χώρα μας και η Κρήτη πρέπει να ολοκληρώσει τη νέα κατασκευή μέσα στο 2015, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι μια ως δυο μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας  θα κάνουν το Ηράκλειο λιμάνι αφετηρίας-κατάληξης κρουαζιέρας το 2016. Κάθε γραφειοκρατική καθυστέρηση πλέον μετράει εις βάρος της Ελλάδας».

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης