Αστέρας και Μεγάλη Βρετανία μεταξύ των ενδιαφερομένων για την Ακτή Βουλιαγμένης

Αστέρας και Μεγάλη Βρετανία μεταξύ των ενδιαφερομένων για την Ακτή Βουλιαγμένης

Στο διαγωνισμό, για τον οποίο η καταληκτική ημερομηνία ήταν χθές 29/7, είχαν αρχικά εμφανισθεί πάνω από 25 ενδιαφερόμενες εταιρείες, ενώ οι χθεσινές πληροφορίες ανέφεραν ότι ενδιαφέρον τελικά υπέβαλαν έξι επενδυτικά σχήματα

Αστέρας και Μεγάλη Βρετανία μεταξύ των ενδιαφερομένων για την Ακτή Βουλιαγμένης
Ηχηρά ονόματα, μεταξύ των οποίων ο Αστέρας Βουλιαγμένης και η ΛΑΜΨΑ, των ξενοδοχείων της Μεγάλης Βρετανίας και του King George είναι μεταξύ των ενδιαφερομένων σχημάτων στο διαγωνισμό που πραγματοποιεί η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου για την εκμίσθωση του ακινήτου «Ακτή Βουλιαγμένης».

Στο διαγωνισμό, για τον οποίο η καταληκτική ημερομηνία ήταν χθες 29/7, είχαν αρχικά εμφανισθεί πάνω από 25 ενδιαφερόμενες εταιρείες, ενώ οι χθεσινές πληροφορίες ανέφεραν ότι ενδιαφέρον τελικά υπέβαλαν έξι επενδυτικά σχήματα. Στους ‘’σίγουρους’’ επενδυτές περιλαμβανόταν εξαρχής ο Αστέρας, δεδομένου και του μεγάλου ενδιαφέροντος από πλευράς των νέων του μετόχων, των Αράβων της AGC, στους οποίους θα περάσει το ιστορικό συγκρότημα (εφόσον φυσικά δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις). Η διάρκεια της μίσθωσης της ακτής, η οποία βρίσκεται σήμερα υπό τη διαχείριση της ΕΤΑΔ είναι 15 χρόνια με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 5 χρόνια.

Η Ακτή Βουλιαγμένης είναι μία από τις πρώτες οργανωμένες παραλίες της Αττικής, η οποία μάλιστα φέρει την υπογραφή σπουδαίων Ελλήνων αρχιτεκτόνων των προηγούμενων δεκαετιών. Τα 76 περίπου στρέμματα της έκτασης διαμόρφωσαν στο τέλος της δεκαετίας του ’50- αρχές του ’60 οι Π. Βασιλειάδης, Π. Σακελλαρίου και Ε. Βουρέκας σχεδιάζοντας μάλιστα και την «Ωκεανίδα», το εστιατόριο που αποτέλεσε και ένα από τα πρώτα βιοκλιματικά κτίσματα της παραλίας.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης