Κάτω από τις 17.000 μονάδες έκλεισε ο Dow

Κάτω από τις 17.000 μονάδες έκλεισε ο Dow

Πτώση για S&P 500 και Dow με το βλέμμα στις γεωπολιτικές εντάσεις 

Κάτω από τις 17.000 μονάδες έκλεισε ο Dow
Με πτώση έκλεισαν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, "σπρώχνοντας" τον εργοστασιακό Dow κάτω από τις 17.000 μονάδες, καθώς οι γεωπολιτικές ανησυχίες, υπερίσχυσαν των εταιρικών κερδών περιλαμβανομένων και αυτών της Merck & Co.

“Οι επενδυτές είναι ξεκάθαρο πως είναι υπερευαίσθητοι αυτή την ώρα, σε ότι συμβαίνει στην Ευρώπη και την Ρωσία και αν πρόκειται (η κατάσταση) να επιδεινωθεί", αναφέρει ο Dan Greenhaus, επικεφαλής αναλυτής της BTIG.

Ο Dow σημείωσε πτώση 71 μονάδων στο 0,42% στις 16.912 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,45% στις 1.970 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,04% στις 4.443 μονάδες.

Σε ζωντανή τηλεοπτική του δήλωση, το απόγευμα της Τρίτης, ο Αμερικανός πρόεδρος, Barack Obama, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ, επέκτειναν τις κυρώσεις προς την Ρωσία που ανακοίνωσαν πριν από δύο εβδομάδες, στοχεύοντας τους τομείς της ενέργειας, της αμυντικής βιομηχανίας και σε άλλους οικονομικούς τομείς, καθώς οι Ρώσοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν, όπως αναφέρουν οι Αμερικανοί, τους αυτονομιστές της Ανατολικης Ουκρανίας. Όπως τονίζεται οι Ρώσοι συνεχίζουν να μετακινούν στρατεύματα στα σύνορα με την Ουκρανία.

Η δήλωση του Obama ακολούθησε την απόφαση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, που νωρίτερα ανακοίνωσαν την επέκταση των κυρώσεων προς τη Ρωσία, με στόχο να πληγεί η πρόσβαση της Ρωσίας στην τραπεζική χρηματοδότηση και την προηγμένη τεχνολογία.
Κλείσιμο

Οι κυρώσεις θα επανεξεταστούν μετά από τρεις μήνες, ενώ αναμένεται να ισχύσουν από την Πέμπτη το αργότερο.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης