Και με ευρωπαϊκά κεφάλαια η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου

Και με ευρωπαϊκά κεφάλαια η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου

Μέχρι 120 εκατ. ευρώ θα επενδύσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης

Και με ευρωπαϊκά κεφάλαια η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) θα επενδύσει μέχρι 120 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.

Μέσω αυτής της επένδυσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η EBRD συμμετέχει ενεργά στη στήριξη της εφαρμογής του εν εξελίξει προγράμματος αναδιάρθρωσης και σταθεροποίησης των εργασιών της τράπεζας.

Η EBRD αναφέρει ότι η οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου επλήγησαν σκληρά από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και την ύφεση στην ευρωζώνη με αποτέλεσμα να επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό και η Τράπεζα Κύπρου.   

Κλείσιμο
Η Τράπεζα Κύπρου, προσθέτει, έχει πλέον ξεκινήσει την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αναδιάρθρωσης σύμφωνα με τους βασικούς πυλώνες του διεθνούς πακέτου διάσωσης για την Κύπρο, το οποίο συμφωνήθηκε με την Τρόικα, ύψους  10 δισ ευρώ.

Ως η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, συνεχίζει, η επίδοση της Τράπεζας Κύπρου σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την οικονομική δραστηριότητα στη χώρα. Η σταθεροποίηση και η επιτυχής αναδιάρθρωση της τράπεζας είναι κρίσιμη για την πλήρη ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας και του χρηματοπιστωτικού τομέα, επισημαίνει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι μέτοχοι της EBRD αποφάσισαν κατά την Ετήσια Συνέλευση της Τράπεζας το 2014 στη Βαρσοβία να αρχίσουν να επενδύουν στην Κύπρο, θέτοντας ως προτεραιότητα την ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού τομέα, καθιστώντας το πιο ισχυρό σε μελλοντικούς κλυδωνισμούς, και τη βελτίωση της διακυβέρνησης του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης