Στο Παρίσι η επόμενη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής

Στο Παρίσι η επόμενη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής

Στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου, σηματοδοτώντας τη σταδιακή «απόσυρση» της Τρόικας από την Αθήνα

Στο Παρίσι η επόμενη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής
Από το Παρίσι θα ξεκινήσει η επόμενη αξιολόγηση της Αθήνας, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega.

Σύμφωνα με όσα είπε, επικαλούμενος πηγή του Διεθνούς Νομασματικού Ταμείου, η επόμενη συνάντηση του ελληνικού οικονομικού επιτελέιου με τους επικεφαλής της Τρόικας θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου.

Ακολούθως, περί τα τέλη του μήνα, οι επικεφαλής της Τριμερούς θα επισκεφθούν την Αθήνα, μόνο όμως για δύο-τρεις ημέρες, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά από τον αξιωματούχο του ΔΝΤ.

Όλα τα παραπάνω προκύπτουν έπειτα από αίτημα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, προς τους εκπροσώπους των δανειστών και τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς η Αθήνα είναι γνωστό ότι επιθυμούσε από καιρό όπως η Τρόικα περιορίσει τις επισκέψεις της στη χώρα μας, τόσο για να μην «πυροδοτεί» αντιδράσεις στην κοινωνία, όσο και για να περάσει σταδιακά το μήνυμα της βήμα-βήμα «απαγκίστρωσης» από το Μνημόνιο.

Στο πλαίσιο αυτό, Έλληνες αξιωματούχοι που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, θα βρεθούν στη γαλλική πρωτεύουσα στις αρχές του Σεπτεμβρίου, προκειμένου να τεθεί επί τάπητος τόσο η πορεία του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, όσο και να γίνει μια πρώτη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους.
Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης