Σε διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου η Τράπεζα Κύπρου

Σε διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου η Τράπεζα Κύπρου

Οι συμμετέχοντες επενδυτές θα υπογράψουν ανέκκλητες δεσμεύσεις για τις προσφορές που κατέθεσαν και η Τράπεζα θα καλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων

Σε διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου η Τράπεζα Κύπρου
Συνεδριάζει σήμερα το πρωί το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου για να μελετήσει τις προσφορές που παραλήφθηκαν από τους επενδυτές κατά την πρώτη φάση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας, που έληξε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλείται να αποφασίσει κατά πόσο θα προχωρήσει με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και, εάν έτσι αποφασιστεί, την τιμή ανά μετοχή και την κατανομή των μετοχών στους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Οι συμμετέχοντες επενδυτές θα υπογράψουν ανέκκλητες δεσμεύσεις για τις προσφορές που κατέθεσαν και η Τράπεζα θα καλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο, για να εγκριθεί η έκδοση μετοχικού κεφαλαίου περιλαμβανομένης και της αποποίησης των δικαιωμάτων προτίμησης τους.

Στη δεύτερη φάση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου, οι υφιστάμενοι μέτοχοι θα μπορούν να κάνουν αίτηση για να αγοράσουν μέχρι και 20% επί του συνολικού αριθμού των μετοχών οι οποίες προσφέρθηκαν προς τους «επαγγελματίες επενδυτές» κατά την πρώτη φάση και στην ίδια τιμή (διαδικασία clawback).

Η ελάχιστη επένδυση ανά επενδυτή στη «διαδικασία clawback» θα είναι 100.000 ευρώ (η οποία αποτελεί το κατώτατο όριο που καθορίζεται από τους κανονισμούς της ΕΕ που επιτρέπουν τη συμμετοχή επενδυτών χωρίς τη δημοσίευση εγκεκριμένου ενημερωτικού δελτίου) και όλοι οι υφιστάμενοι μέτοχοι, είτε επαγγελματίες, είτε όχι, θα μπορούν να συμμετέχουν.
Κλείσιμο

Η τιμή στην οποία θα προσφερθούν οι μετοχές θα είναι η ίδια σε όλες τις φάσεις και για όλους τους μετόχους, νέους και υφιστάμενους.

Η απόφαση για να προχωρήσει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και οι όροι τέτοιας αύξησης τελούν υπό την έγκριση των υφιστάμενων μετόχων στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα συγκληθεί για αυτό το σκοπό με βάση τις πρόνοιες του καταστατικού της Εταιρίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης