Γκίκας Χαρδούβελης: Δέκα εντολές προς τους επιχειρηματίες

Γκίκας Χαρδούβελης: Δέκα εντολές προς τους επιχειρηματίες

«Αλλάξτε, πουλήστε, επενδύστε, δουλέψτε» το τετράπτυχο του υπουργού Οικονομικών - Προτείνει άμεση αναδιάρθρωση στον ιδιωτικό τομέα και προτρέπει τα μέλη του ΣΕΒ να μη φοβούνται τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις

Γκίκας Χαρδούβελης: Δέκα εντολές προς τους επιχειρηματίες
Δεν συνηθίζεται στην Ελλάδα υπουργός Οικονομικών να καλεί τους επιχειρηματίες της χώρας «να αλλάξετε μυαλά», να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις, να πουλήσουν μερίδια σε ξένους επενδυτές, να φέρουν πίσω δικά τους κεφάλαια, να προσέξουν τους εργαζομένους τους… Δεν συνηθίζεται να τους προτρέπει να λένε τη γνώμη τους και να ζητάνε πράγματα από την κυβέρνηση για όσα βλέπουν πως χρειάζονται, να ομολογεί πως «δεν τα ξέρουν όλα στο υπουργείο Οικονομικών», αλλά να τους κάνει και υποδείξεις για το πού υπάρχουν ευκαιρίες και πώς να τις αρπάξουν. Δεν βλέπεις συχνά υπουργό Οικονομικών να λέει στους πολίτες να προετοιμάζονται για όσα θα γίνουν, αντί να τους υπόσχεται απλά πως θα τους σώσει.

Καθηγητής όντας και ο ίδιος αλλά εργαζόμενος επί δεκαετίες στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης βλέπει πως η εξίσωση δεν λύνεται με αποφάσεις από το γραφείο του, αν δεν έχει σύμμαχο την αγορά και την κοινωνία.

Υστερα από έναν μήνα προετοιμασίας και ενημέρωσης, αφότου ανέλαβε καθήκοντα υπουργού Οικονομικών, ο κ. Χαρδούβελης αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του. Μέσα σε λίγες ημέρες έχει μιλήσει δύο φορές όλες και όλες δημοσίως (στον «Economist» και στον ΣΕΒ) αλλά έχει πει πολλά τα οποία, αν και δεν καταγράφονται στην πρώτη γραμμή της ειδησεογραφίας, δείχνουν την πρόθεσή του για άνοιγμα στην κοινωνία. Θέλει να βάλει «στο κόλπο» τους πολίτες και τους καλεί να μετάσχουν ενεργητικά σε μια εκ βάθρων μεταρρύθμιση και ανασύνταξη της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης