Κρίσιμο το β' εξάμηνο του 2014 για την Ελλάδα, προειδοποιεί ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών

Κρίσιμο το β' εξάμηνο του 2014 για την Ελλάδα, προειδοποιεί ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών

Ο Μισέλ Σαπαίν εκτίμησε ότι «οι θυσίες του λαού πιάνουν τόπο» - Χαρδούβελης: Ο κόσμος πρέπει να δει το εισόδημά του να αυξάνεται για να αποδεχθεί τις μεταρρυθμίσεις

Κρίσιμο το β' εξάμηνο του 2014 για την Ελλάδα, προειδοποιεί ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών
Για αλλαγή της πολιτικής σκληρής λιτότητας πιέζει και η Γαλλία. Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γκίκα Χαρδούβελη στο γραφείο του στην Αθήνα, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπαίν τόνισε σε δηλώσεις του ότι:
 
-          οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο

-          το β΄εξάμηνο του 2014 θα είναι κρίσιμο για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη

-          με την Ιταλική προεδρία θα μπουν νέες βάσεις και προσανατολισμοί στην πολιτική της ΕΕ.

-          Οι αποφάσεις που αφορούν την δημοσιονομική πολιτική στην ΕΕ πρέπει να συνάδουν με τις αποφάσεις της Ευρωζώνης για Ανάπτυξης και με τα μέτρα ρευστότητος που λαμβάνει η ΕΚΤ. «Πρέπει να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη επειδή προσφέρουν απασχόληση» τόνισε χαρακτηριστικά.
Κλείσιμο

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Χαρδούβελης δήλωσε ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να κάνει κτήμα του τις μεταρρυθμίσεις αλλά, όπως συμπλήρωσε, για να συμβεί αυτό «πρέπει να αυξηθεί το εισόδημά του». Όπως τόνισε:

-          η Ελλάδα επιμένει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Μεταρρυθμίσεις, που ο κόσμος πρέπει να τις αποδεχθεί ως δικές του. Αλλά για να συμβεί αυτό -συμπλήρωσε- πρέπει να δει και το εισόδημά του να αυξάνεται.

-          είμαστε μπροστά σε μια περίοδο ισχυρής ανάπτυξης. Υπάρχει ανάγκη για επενδύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και εύρεση χρηματοοικονομικών πόρων

-          μας ενδιαφέρει ένα δυνατό ευρώ που μελλοντικά μπορεί να αντικαταστήσει το δολάριο

Ο κ. Χαρδούβελης ευχαρίστησε τον κ. Σαπαίν για τα καλά του λόγια και θύμισε πως η Γαλλία δείχνει ενεργά τη στήριξή της στη χώρα μας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης